Hlavní obsah

Nejlepší ligový trenér Repeša povede po USK basketbalisty Pardubic

Pardubice

Nejlepší trenér tohoto ročníku basketbalové ligy Dino Repeša po odchodu z USK Praha zamířil do Pardubic, s kterými podepsal víceletou smlouvu. Dosavadní hlavní kouč Adam Konvalinka bude jeho asistentem.

Foto: USK Praha

Dino Repeša.

Článek

Chorvatský kouč Repeša opustil USK po třech letech. "Delší dobu jsme jej sledovali a velice se nám líbilo, že v předchozím angažmá byl zcela jasně zřetelný otisk jeho práce. Jedná se o ambiciózního trenéra, který se chce ve své trenérské kariéře posouvat stále výš, stejně jako celý náš klub se chce neustále rozvíjet. Dokáže skloubit mladé hráče se zkušenými, což je přesně to, co od něj očekáváme," uvedl sportovní ředitel Beksy Radek Nečas na klubovém webu.

"Když mě lidé z klubu kontaktovali s nabídkou, dlouho jsem se nerozmýšlel, protože máme jednu důležitou společnou vlastnost - ambice. Věřím, že v nadcházející sezoně budeme lepší než v té předchozí, jak já jako trenér, tak i Pardubice jako tým," řekl Repeša, který s USK vypadl ve čtvrtfinále stejně jako Pardubice. "Jednou z dalších věcí, která mě do budoucna v novém angažmá láká, je účast v evropských pohárech, v nichž pardubický klub působil ve třech z posledních šesti sezon," dodal.

Reklama

Související témata: