Hlavní obsah

New Orleans - Golden State 101:96New Orleans si v NBA vyšláplo na Golden State, Satoranský opět chyběl

Basketbalisté New Orleans dokázali využít absence hvězdného Stephena Curryho a doma přehráli Golden State 101:96. Nejlepší trojkař v historii NBA chyběl kvůli poraněnému stehnu, za Pelicans nemohl nastoupit Tomáš Satoranský, který je stále mimo hru kvůli karanténě.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Brandon Ingram z New Orleans v utkání NBA dribluje kolem bránícího Garyho Payton II z Golden State.

Článek

Pelicans si při dlouhodobé absenci Ziona Williamsona našli jiné lídry a tentokrát zazářil Brandon Ingram. Čtyřiadvacetiletý křídelník nastřílel 32 bodů, doskočil 11 míčů, a přidal i šest asistencí. Golden State bez Curryho stříleli zpoza oblouku pouze s úspěšností 21 procent, ale ani domácí celek neměl střelecký den a úspěšnost trojek měl 23 procent. Pelicans však měli o 11 trestných hodů více, z nichž osm proměnili.

Warriors na druhé straně postrádali kromě Curryho také Draymonda Greena. Nejlepším střelcem byl s 21 body Andrew Wiggins, 13 bodů nasbíral Jonathan Cuminga. Golden State klesl na druhé místo Západní konference, Pelicans jsou třináctí před Oklahomou a Houstonem.

Pozici nejlepšího týmu soutěže přepustili Warriors Phoenixu, jenž doma přehrál Clippers 106:89. Ani tady se nejednalo o kdovíjaké střelecké dostihy, když soupeři stříleli s úspěšností 41, respektive 36 procent, Suns ale přeskákali hosty bez Kawhiho Leonarda i Paula George 63:49, z toho 21:8 v útoku.

Triple doublem za 14 bodů, 13 doskočených míčů a 10 přihrávek se blýskl Chris Paul, Cameron Johnson nastřílel 24 bodů a Jalen Smith nastřádal 19 bodů a 14 doskoků.

Velkým dramatem vyvrcholilo klání tradičních celků New Yorku a Bostonu, které Knicks zvládli díky trojce R. J. Barretta v poslední sekundě 108:105. Ještě 1,5 sekundy před koncem se zdálo, že duel půjde po vyrovnávací střele Jaysona Tatuma do prodloužení, s klaksonem se ovšem v pádu trefil Barrett.

Ten přitom do té chvíle neprožíval oslnivý večer, když celkem trefil jen čtyři z 15 střel a zůstal na 13 bodech. Famózní utkání ovšem odehrál Evan Fournier, jenž nastřílel osobní maximum 41 bodů včetně 10 trojek ze 14 střel, čímž vyrovnal klubový rekord J. R. Smithe.

Boston během duelu vedl až o 25 bodů a po Lakers jako druhý tým v této sezoně takto vysoký náskok promrhal. Nestačilo mu ani 36 bodů a devět asistencí Tatuma či 20 bodů Dennise Schrödera.

Výsledky zápasů NBA:
Memphis - Detroit 118:88
New Orleans - Golden State 101:96
New York - Boston 108:105
Phoenix - Los Angeles Clippers 106:89.

Reklama

Související témata: