Hlavní obsah

NSA vypsala další kolo dotační výzvy, basketbal má novou šanci na 120 milionů

Národní sportovní agentura (NSA) vypsala druhé kolo dotační výzvy na činnost svazů. To podle serveru Seznam Zprávy znamená novou šanci i pro Českou basketbalovou federaci (ČBF), která v dubnu podala žádost pozdě a přišla o státní dotaci ve výši zhruba 120 milionů korun.

Foto: bkdecin.cz

Basketbalisté Děčína - ilustrační foto

Článek

Basketbalová federace bude v září v Praze pořádat jednu ze skupin mužského mistrovství Evropy. Podle médií podali basketbalisté žádost kvůli úřednické chybě čtvrt hodiny po stanovené lhůtě. Se stomilionovou dotací počítali na uhrazení provozu reprezentace, talentovanou mládež i provoz svazu. "Kdyby se nenašlo řešení, museli bychom sáhnout do rezerv a vzít si úvěry," řekl předseda ČBF Miroslav Jansta.

NSA nyní vypsala druhé kolo, žádosti o dotace lze podávat do 15. září. "Jde o subjekty, které v 1. kole buď také podaly žádost pozdě, nebo u nich byly registrovány neopravitelné chyby," vysvětlil mluvčí NSA Jakub Večerka. Agentura celkově rozdělí 177 milionů korun.

Loni basketbal obdržel od státu 133 milionů korun, pátou nejvyšší dotaci mezi sportovními svazy. Letos jsou dotace na sport nižší.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články