Hlavní obsah

Olomoucko porazilo na úvod basketbalové sezony nováčka

Praha

Basketbalisté Olomoucka zahájili novou ligovou sezonu vítězstvím nad nováčkem z Jindřichova Hradce. Na domácí palubovce vyhráli i přes nevydařený začátek 100:92. Nejlepším střelcem zápasu byl hostující Torin Damon Dorn s 30 body, Olomoucko táhla nová posila Demajeo Wiggins. Americký pivot si připsal 25 bodů a 15 doskoků.

Foto: bkopava.cz

Ilustrační snímek.

Článek

"Odehráli jsme nejlepší zápas od začátku přípravy, tak to má být. Začátek se nám úplně nepovedl, ale umím to pochopit. Hráli jsme poprvé v novém složení mistrovský zápas v nové domácí hale před fanoušky. Rychle jsme se však dokázali vrátit do utkání a ve druhé čtvrtině otočili výsledek," zhodnotil úspěšný vstup do sezony nový polský trenér Olomoucka Robert Skibniewski.

Ani americký kouč Jindřichova Hradce Gilbert Abraham nebyl z premiéry zklamaný. "Chtěli jsme co nejvíce sázet na ofenzivu a to se nám dlouho dařilo. Rozhodující okamžiky zápasu přišly v průběhu třetí čtvrtiny, kdy se nám nepodařilo uhlídat doskok Olomoucka," uvedl. "I tak šlo utkání do vyrovnané koncovky. Hráči bojovali, toho si cením. Věřím, že v takovém trendu budeme pokračovat," dodal.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 1. kolo:
Olomoucko - Jindřichův Hradec 100:92 (25:28, 55:44, 79:72)
Nejvíce bodů: Wiggins 25, Carpenter 20, Halada 19 - Dorn 30, Novotný 18, Steere 14.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články