Hlavní obsah

Opory USK Thomasová a Jonesová titul ve WNBA nezískaly

Americké opory USK Praha Alyssa Thomasová a Brionna Jonesová titul v basketbalové soutěži WNBA v dresu Connecticutu nezískaly. Ve čtvrtém finále podlehl tým Sun doma 71:78 Las Vegas a sérii prohrál 1:3 na zápasy. Hráčky Aces vybojovaly nejen první titul ve WNBA, ale i premiérovou trofej v profesionálním sportu pro klub z Las Vegas. K triumfu, jehož se nedočkala ve své hvězdné aktivní kariéře, je dovedla trenérka Becky Hammonová.

Foto: Jessica Hill, ČTK/AP

V souboji o míč Kelsey Plumová (nahoře) z Las Vegas a Alyssa Thomasová z Connecticutu.

Článek

"Jsou to skvělé holky, nejen na hřišti, ale i mimo něj. Starají se o sebe, záleží jim na sobě. Byla obrovská čest je trénovat," uvedla Hammonová. Ta kvůli angažmá v Las Vegas opustila letos v lednu tým NBA San Antonio Spurs, kde byla asistentkou slavného Gregga Popoviche.

Connecticutu, který v minulém duelu snížil na 1:2 na zápasy, nepomohl ani druhý triple-double Thomasové za sebou. Třicetiletá hráčka si připsala 11 bodů, 11 asistencí a 10 doskoků, Jonesová zaznamenala ze střídačky osm bodů. Obě basketbalistky, které už v dresu Connecticutu v roce 2019 zažily finálovou porážku s Washingtonem, budou pokračovat v USK i v nové sezoně.

Nejužitečnější hráčkou finále byla vyhlášena Chelsea Grayová z Las Vegas, která v nedělním duelu nastřílela 20 bodů. Doplnila tak spoluhráčku A'ju Wilsonovou, jež získala ocenění MVP za základní část.

Finále ženské basketbalové WNBA - 4. zápas:
Connecticut - Las Vegas 71:78 (konečný stav série 1:3).

Reklama

Související témata: