Hlavní obsah

LA Lakers - Phoenix 92:100 Stav série 2:2Phoenix srovnal sérii s Lakers, Brooklyn vyhrál přestřelku s Bostonem

Basketbalisté Phoenixu ve čtvrtém utkání prvního kola play off NBA vyhráli 100:92 na hřišti Los Angeles Lakers a v sérii s obhájci titulu srovnali na 2:2. Domácí dohrávali bez hvězdy Anthonyho Davise, který kvůli poraněnému tříslu nenastoupil do druhé půle.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Basketbalisté Phoenixu ve čtvrtém utkání prvního kola play off NBA vyhráli na hřišti Los Angeles Lakers

Článek

Velkou přestřelku viděl Boston, kde domácí podlehli Brooklynu 126:141 a prohrávají už 1:3 na zápasy. Také Atlanta vede 3:1 nad New Yorkem po výhře 116:96 a Los Angeles Clippers výhrou 106:81 srovnali sérii s Dallasem na 2:2.

Davis byl nejlepším střelcem Lakers v předchozích dvou duelech, ale tentokráte bojoval s bolavými třísly a do poločasu stihl jen 6 bodů. Pak raději ze hry odstoupil. "Zřejmě s tím bojoval delší dobu. I přes bolest dřel, aby nám pomohl, ale teď už to prostě dál nešlo," uvedl kouč Lakers Frank Vogel.

Byl to zlom ve vývoji zápasu. Phoenix oslabení soupeře využil a ve třetí čtvrtině si vybojoval náskok 16 bodů do závěrečné dvanáctiminutovky a výhru už uhájil i přes 25 bodů a 12 doskoků LeBrona Jamese.

Phoenix táhli Chris Paul, který i přes zdravotní potíže zaznamenal 18 bodů a 9 asistencí, Devin Booker a Jae Crowder se 17 body a pivot Deandre Ayton se 14 body a 17 doskoky.

"Nechtěl jsem Chrise Paula nechat hrát, ale on mi řekl, ať ho nasadím, a když mi bude připadat, že je limitovaný a týmu nepomáhá, tak ať ho posadím. Byla to situace, kdy jsem musel věřit svému hráči. A vyplatilo se," řekl kouč Phoenixu Monty Williams.

Přes zranění nastoupil také Luka Dončič z Dallasu a bylo vidět, že se trápí. Jenže stejně tak se trápili jeho spoluhráči a Mavericks nastříleli proti dobré obraně Clippers jen 81 bodů.

Dončič z nich dal 19, přičemž v předchozích třech duelech série dával v průměru 38 bodů. Clippers táhl s 29 body a 10 doskoky Kawhi Leonard, Paul George přidal 20 bodů. Dallas měl úspěšnost střelby jen 16 procent.

Brooklyn v duelu s Bostonem ukázal sílu svého ofenzivního tria. Celtics sice táhl se 40 body Jayson Tatum, ale bez zraněných Kemby Walkera a Jaylena Browna byl na vše příliš sám.

To na straně Nets se ke 42 bodům Kevina Duranta přidal Kyrie Irving s 39 body a 11 doskoky a také James Harden s 23 body a 18 asistencemi. Víc přihrávek v play off nikdy nezaznamenal.

Irvingovi se proti jeho bývalému týmu dařilo, přestože fanoušci Celtics na něj bučeli a vytvořili bouřlivou atmosféru, když poprvé od vypuknutí pandemie mohli kompletně zaplnit halu.

Irvinga dokonce málem trefila láhev hozená z hlediště. "Je mi jasné, že po roce a půl doma se lidé potřebují uvolnit od stresu, ale měli by si uvědomit, že my na palubovce jsme také jen lidé a ne zvířata," prohlásil Durant.

Fanoušek, který na Irvinga láhev hodil, byl okamžitě zadržen policií. Podle některých zámořských médií už také dostal doživotní zákaz vstupu na utkání v hale TD Garden.

Play off NBA - 1. kolo:
Východní konference - 4. zápasy:
Atlanta - New York 113:96 (stav série 3:1)
Boston - Brooklyn 126:141 (stav série 1:3)
Západní konference - 4. zápasy:
LA Lakers - Phoenix 92:100 (stav série 2:2)
Dallas - LA Clippers 81:106 (stav série 2:2).

Reklama

Související témata: