Hlavní obsah

Pivot basketbalové reprezentace Karnik bude hrát za Brno

Brněnský lídr basketbalové ligy angažoval reprezentačního pivota Jamese Karnika. Čtyřiadvacetiletý kanadský rodák s českým pasem přichází do jihomoravského klubu po krátkém působení v Ženevě a v novém angažmá se dohodl na spolupráci do konce sezony. V současnosti je Karnik s národním týmem v Černé Hoře, kde reprezentaci čeká v neděli závěrečný zápas neúspěšné kvalifikace o postup na mistrovství světa.

Foto: Profimedia.cz

Brněnský lídr basketbalové ligy angažoval reprezentačního pivota Jamese Karnika

Článek

"Delší dobu se snažíme posílit na pozici pivota. I přesto, že neodehrál v probíhající sezoně mnoho utkání vinou zranění kolena, věříme, že především na doskoku a v obraně, kde nás prozatím nejvíce tlačí bota, bude posilou," uvedl generální manažer Roman Marko na klubovém webu.

Karnik po letním příchodu do Evropy odehrál ve Švýcarsku na podzim jen tři ligová utkání a teď chce využít příležitost hrát nejvyšší soutěž v zemi svých prarodičů. "Budu tvrdě pracovat pro Brno a chci se podílet na dobrých výsledcích, které tento tým má. Doufám, že se nám podaří vybojovat dobré umístění v NBL a Českém poháru," konstatoval Karnik.

Bývalý hráč univerzitních týmů Lehigh Mountain Hawks a Boston College hrál před příchodem do Švýcarska v kanadské letní lize CEBL. V české reprezentaci debutoval vloni v létě v přípravných zápasech proti Bulharsku a Chorvatsku, v pátek si odbyl v českém dresu i soutěžní premiéru proti Francii.

Reklama

Související témata: