Hlavní obsah

Platový strop v NBA vzroste o téměř deset procent na 123 milionů dolarů

Vedení NBA stanovilo novou výši platového stropu na částku 123,655 milionu dolarů, což představuje nárůst téměř o deset procent oproti minulému ročníku (112,414). Kluby mohou tradičně na základě několika výjimek vynaložit na mzdy hráčů více peněz, pokud ale přesáhnou hranici 150,267 milionu dolarů, začne pro ně platit povinnost placení daně z luxusu. V minulé sezoně tento limit představoval částku 136,606 milionu dolarů.

Foto: Rick Scuteri, ČTK/AP

Hvězda Los Angeles Lakers i celé NBA LeBron James. Ilustrační foto.

Článek

Výše platového stropu se zvedla druhým rokem po sobě, hranici 100 milionů dolarů přitom poprvé překročila v sezoně 2018/19. Jde o nejvyšší navýšení od roku 2016, kdy se platový strop zvedl o rekordních 24 milionů dolarů, což tehdy představovalo 34 procent. V posledních letech překračuje Salary Cup nejvíce klub úřadujících šampionů Golden State Warriors, v minulé sezoně vynaložil podle webu spotrac.com na platy hráčů 184 milionů dolarů.

V hokejové NHL činí výše platového stropu pro příští ročník 82,5 milionu dolarů. Liga v březnu oznámila jeho navýšení po třech letech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články