Hlavní obsah

Satoranský bojuje o minuty, Krejčí čeká v NBA na šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York/Praha

Poprvé v historii může začínající sezona NBA přinést dvojnásobnou účast českých basketbalistů. V zámoří už šestým rokem působící Tomáš Satoranský se nově představí v dresu New Orleans Pelicans a na svou šanci v Oklahomě City Thunders čeká i Vít Krejčí, který se může stát pátým Čechem v soutěži.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Basketbalista Tomáš Satoranský proniká v přípravném utkání před NBA ke koši Utahu Jazz. Český reprezentant nastoupil poprvé v základní sestavě New Orleans.

Článek

Jednadvacetiletý rozehrávač však nenastoupil kvůli nevyřešeným administrativním problémům s pracovním povolením do žádného ze čtyř přípravných utkání, z nichž Oklahoma vyhrála jediný. Krejčí tak za klub ještě neodehrál ani minutu.

Přitom po doléčení zraněného kolena podle trenéra Marka Daigneaulta už od léta celou dobu s mužstvem trénoval a navzdory komplikacím má být připraven na premiéru v zámořské soutěži. „Slibují mi dát šanci, ale musím mít v pořádku papíry," říká Krejčí. Oklahoma vstoupí do sezony v noci na čtvrtek zápasem v Salt Lake City proti Utahu.

New Orleans se představí ve stejný okamžik ve Philadelphii a Satoranského čeká v klubu tvrdý boj o minuty na hřišti. Situaci mu komplikovalo i zranění, které si přivezl z olympijských her a nemohl proto ideálně trénovat. V závěru přípravy se 31letý basketbalista ale už probojoval i do základní sestavy Pelikánů, dokonce alternoval na křídle.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Český basketbalista Tomáš Satoranský v přípravě na novou sezonu NBA nastoupil v základní sestavě New Orleans.

„Je tam hodně mladých talentů, já patřím k těm zkušenějším," říká Satoranský, jenž se těší na spolupráci s hvězdami Williamsonem, který však aktuálně léčí zranění a Ingramem. „Jsem typ hráče, který se dokáže přizpůsobit dost rychle. V NBA už nějaké jméno mám, je to pro mě třetí angažmá, tak se nebojím, že bych zase musel něco dokazovat," míní český basketbalista.

Titul obhajuje Milwaukee s řeckým obrem Adetokunbem, který znovu patří k hlavním kandidátům na nejužitečnějšího hráče sezony. Na trůn se ale chce dostat Brooklyn, který k hvězdám Durantovi, Irvingovi, Hardenovi a Griffinovi přivedl i nejlepšího Australana Millse.

Situaci Nets ale komplikuje, že právě Irving se odmítá naočkovat proti covidu-19, což je v New Yorku podmínka pro vstup do haly, takže nesmí hrát domácí zápasy. Navíc stejné pravidlo platí i v Los Angeles, takže Irving nebude k dispozici ani pro utkání s Lakers a Clippers.

Reklama

Související témata: