Hlavní obsah

Souboj o bronz v basketbalové lize rozehrál lépe sesazený šampion Nymburk

Souboj zklamaných týmů o bronz v basketbalové lize rozehráli lépe sesazení osmnáctinásobní šampioni z Nymburka, kteří v úvodním duelu porazili doma 93:75 Pardubice. Série na dvě výhry bude pokračovat na východě Čech v sobotu, kdy také může v případě vítězství Nymburka i skončit.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Benda z ERA Basketball Nymburk (vlevo) hovoří se spoluhráči během utkání.

Článek

Obě mužstva se musela před utkáním vyrovnávat se zklamáním po vyřazení v sedmém semifinálovém utkání. Pardubice v neděli v rozhodujícím zápase vypadly s Děčínem, Nymburk v pondělí s Opavou a poprvé od roku 2002 tak chybí ve finále.

Svěřenci trenéra Ladislava Sokolovského, kteří mohou získat druhý bronz v historii právě po roce 2002, rozhodli o dnešním vítězství v druhém poločase. O půli těsně ztráceli 42:43, další dvě čtvrtiny ale vyhráli o devět a deset bodů. "Rozhodla větší chuť. První poločas nebyl ideální, ještě na nás bylo vidět zklamání ze semifinále. Tomu se nelze divit. Ale v poločase jsme dokázali přepnout, udělali jsme nějaké korekce a také jsme hráli kolektivněji. Za druhý poločas si kluci zaslouží ocenit," řekl nymburský kouč Ladislav Sokolovský.

Nejlepším střelcem vítězů byl s 18 body kapitán Martin Kříž, Lamb Autrey s třemi proměněnými trojkami přidal 13 bodů a osm doskoků a Ondřej Sehnal devět bodů, sedm doskoků a 11 asistencí.

V pardubickém týmu, jenž může vybojovat pátý bronz v NBL, vyčnívali David Pekárek s 18 body a sedmi doskoky a Kamil Švrdlík se 17 body a osmi doskoky. Oba týmy byly oslabené: domácí o Františka Rylicha, Erica Locketta a Dávida Nováka, hostům chyběli Robert Rikič, Mateo Čolak a Tomáš Vyoral.

O 3. místo v play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
Nymburk - Pardubice 93:75 (21:20, 42:43, 69:61)
Nejvíce bodů: Kříž 18, Autrey 13, Kovář 12 - Pekárek 18, Švrdlík 17, Štěrba 11.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články