Hlavní obsah

Stokes musí na operaci, na rozehrávku basketbalisté Nymburka získali Klassena

Basketbalisté Nymburka přišli patrně až do konce sezony o zraněného rozehrávače Kamaua Stokese, na jeho místo proto angažovali Kanaďana Marka Klassena. Třicetiletý špílmachr v minulé sezoně působil ve Slupsku, kde byl podle počtu asistencí třetím nejlepším hráčem polské ligy.

Foto: nymburk.basketbal

Americký rozehrávač Kamau Stokes

Článek

"Potřebovali jsme zkušeného rozehrávače, který nám pomůže především s organizací hry na útočné polovině, kde nám po zranění Kamaua Stokese vázne spolupráce. Marek Klassen tuto schopnost dlouhodobě ukazuje, navíc je velmi slušný obránce a střelec z delší vzdálenosti," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Nymburka Ladislav Sokolovský.

Klassen v Evropě působil také v Rumunsku, Británii, Turecku či na Ukrajině. V polské lize zaznamenal v průměru 14 bodů, 6,6 asistence a 3,6 doskoku na zápas.

Stokes si před týdnem v úvodním duelu Ligy mistrů proti Bilbau přetrhl přední zkřížený vaz v koleně a čeká ho doma v USA operace a minimálně šestiměsíční rekonvalescence. Bez něj český mistr prohrál domácí duel se španělským týmem 54:68 a o víkendu pak překvapivě neuspěl ani v domácí ligové soutěži v hale Děčína (82:84).

Reklama