Hlavní obsah

Trenérka Hammonová odmítla, že by šikanovala těhotnou basketbalistku

Trenérka basketbalistek Las Vegas Aces Becky Hammonová odmítla obvinění, že by ve svém týmu šikanovala těhotnou hráčku. Od vedení WNBA dostala v úterý kvůli nevhodnému chování distanc na dva zápasy a klub navíc přišel o volbu v prvním kole draftu v roce 2025. Podle Hammonové, která loni dovedla Aces k titulu, způsobila veškeré neshody s Dearicou Hambyovou pouze její výměna do Los Angeles.

Foto: Profimedia.cz

Trenérka Becky Hammonová

Článek

Hammonová uvedla v rozhovoru se zámořskými médii, že neudělala nic, za co by si zasloužila disciplinární trest. "V Aces takové nejsme. Já taková nejsem. Všichni jsou z té situace samozřejmě zklamaní, ale konec konců my víme, kdo jsme a každý den s tím můžeme jít spát," řekla. S Hambyovou hovořila o jejím těhotenství prý jen jednou, žádné podrobnosti ale nedoplnila.

Hambyová obvinila lidi v klubu, že se k ní po loňském oznámení, že očekává narození druhého potomka, začali chovat jinak. V lednu ji vedení Aces, kde působila celou dosavadní kariéru od roku 2015, vyměnilo do Los Angeles za někdejší hráčku USK Praha Amandu Zahuiovou. Díky uvolněnému místu pod platovým stropem angažovalo i někdejší dvojnásobnou nejužitečnější hráčku WNBA Candace Parkerovou.

"Rozhodli jsme se vyměnit Hambyovou, protože jsme mohli za její jednu smlouvu získat tři hráčky. Myslím, že je evidentní, koho jsme podepsali a proč jsme tu výměnu uskutečnili. Její těhotenství nikdy nebyl problém a nebyl to důvod k výměně. Prostě ne. Nic osobního," uvedla Hammonová.

Šestačtyřicetiletá trenérka, která se svou partnerkou vychovává dvě adoptované děti, bude letos uvedena do basketbalové Síně slávy. Toto ocenění si vysloužila za hráčskou kariéru, v níž se stala šestinásobnou účastnicí Utkání hvězd WNBA, ale i bronzovou olympijskou medailistkou z Pekingu 2008 v barvách ruské reprezentace.

Jako asistentka legendárního Gregga Popoviche v San Antoniu, kde působila v letech 2014-21, byla první ženskou trenérkou na plný úvazek v jedné ze čtyř hlavních severoamerických profesionálních lig. Loni se pak stala hlavní trenérkou basketbalistek Las Vegas a tým dovedla k titulu. V poslední době se opět spekuluje, že by mohla jako první žena vést tým v NBA. Zájem o její služby má údajně Toronto.

Reklama

Související témata: