Hlavní obsah

Vzácná kartička legendárního Bryanta se prodala za neskutečný balík

Washington/Praha

Unikátní kus za miliony. Za neskutečných 1,795 milionu dolarů (téměř 40 milionů korun) se v sobotní online aukci amerického aukčního domu specializujícího se na sportovní sběratelské předměty prodala vzácná nováčkovská kartička tragicky zesnulého basketbalisty a ikony NBA Kobeho Bryanta. Stala se tak historicky jednou z nejdražších basketbalových kartiček všech dob.

Foto: @NBAAllStar, Twitter

Tragicky zesnulý basketbalista Kobe Bryant. Archivní foto

Článek

Kartička je z Bryantovy nováčkovské sezony 1996/97 a je v naprosto perfektním stavu. Na celém světě navíc existuje pouze jedna jediná stejná karta. Díky tomu v sobotní online aukci domu Goldin Auctions cena vyšplhala až na 1,795 milionů dolarů.

Bývalý hráč Los Angeles Lakers Brynat tragicky zahynul loni v lednu při leteckém neštěstí v Kalifornii. Cena sběratelských předmětů s legendárním hráčem se několik týdnů po jeho smrti zvýšila podle údajů společnosti eBay o přibližně 600 %.

Akční dům jméno kupujícího Bryantovy kartičky ze sobotní aukce nezveřejnil. Přestože sběratel za unikátní předmět zaplatil nemalou částku, o rekordní sumu se nejedná. V únoru letošního roku se podepsaná nováčkovská kartička Luky Dončiče z Dallasu Mavericks prodala za 4,6 milionu dolarů (přes 100 milionů korun).

Vůbec nejdražší kartou se sportovní tématikou je pak rovněž podepsaná kartička z roku 1952 s legendárním baseballistou Mickey Mantlem. Ta se začátkem letošního roku vydražila za 5,2 milionu dolarů (asi 116 milionů korun).

Reklama

Související témata: