Hlavní obsah

Warriors slavili v ulicích San Francisca s fanoušky titul

Čtyři dny po skončení další zlaté sezony v NBA si basketbalisté Golden State Warriors užili s fanoušky na hlavní třídě v San Franciscu mistrovské oslavy. Stephenu Currymu a spol. na střeše otevřeného autobusu během jízdy po Market Street aplaudovaly desetitisíce lidí.

Basketbalisté a fanoušci Warriors slavili v ulicích San Francisca.Video: sntv

 
Článek

Warriors vyhráli NBA počtvrté za posledních osm let, ale po dvou protrápených sezonách byla jejich cesta až na vrchol překvapivá. "A také nejsladší," řekl Draymond Green, jeden ze čtyř basketbalistů s Currym, Klayem Thompsonem a Andre Iguodalou, kteří se podíleli i na předchozích titulech v letech 2015, 2017 a 2018.

Pondělní odpoledne se San Francisco zabarvilo do modro-zlaté. "Když jsme začali přípravný kemp, tušil jsem, že bychom mohli být docela dobří. Ale nemyslel jsem si, že to celé můžeme vyhrát," přiznal trenér Steve Kerr.

S Golden State má Kerr všechny čtyři poslední tituly, pětkrát triumfoval v NBA už jako hráč. "Takže být tady dneska, užívat si tuhle slávu a cítit lásku celé Bay Arey, je opravdu neskutečné," dodal pyšně.

Fanoušci Warriors slavili titul v ulicích San Francisca.Video: sntv

Basketbalisté Golden State se stali celkově posedmé šampiony NBA poté, co finálovou sérii s Bostonem ovládli 4:2 na zápasy.

Reklama