Hlavní obsah

Zraněný Dončič nestihl úvod play off NBA a Dallas prohrál

Basketbalisté Dallasu se na startu play off NBA museli obejít bez hvězdného rozehrávače Luky Dončiče a Mavericks do série s Utahem vstoupili domácí porážkou 93:99. Trenér Jason Kidd před úvodním zápasem prvního kola oznámil, že slovinská opora není po zranění lýtka stále fit.

Foto: Kevin Jairaj, Reuters

Luka Dončič (77) nemoh za Dallas v 1. kole play off NBA nastoupit, výhru slavil soupeř.

Článek

Třiadvacetiletý Dončič si lýtko poranil minulý týden v neděli ve třetí čtvrtině posledního zápasu základní části proti San Antoniu. Vyšetření magnetickou rezonancí podle vedení Mavericks vyloučilo vážné zranění, stav nataženého svalu se ale nelepší podle očekávání. "Sledujeme to den po dni, od toho se to bude odvíjet," konstatoval Kidd.

V této sezoně měl Dončič v 65 zápasech základní části průměr 28,4 bodu, 9,1 doskoku a 8,7 asistence na zápas. Byl třetím nejlepším střelcem ligy, v asistencích byl pátý. Bez Dončiče v sestavě měl Dallas v sezoně bilanci 8:9. Na úvod série proti Utahu jeho příspěvky domácím chyběly, nejlepším střelcem byl s 24 body Jalen Brunson. V týmu soupeře ho předčili Donovan Mitchell, který dal 32 bodů, z toho 30 ve druhém poločase, a Bojan Bogdanovič s 26 body. Utah vyhrál v Dallasu poprvé po více než dvou letech.

1. kolo play off NBA:
Západní konference - 1. zápas:
Dallas - Utah 93:99.

Reklama

Související témata: