Hlavní obsah

Cesty za vrcholy: padl desátý maratón v 10 dnech

Praha

Komunikace s technikou se musí někdy obcházet, jinak bychom nikam nedoběhli. V tomto případě to ví bezpečně i redaktor behani.sport.cz, který podstupuje během tří týdnů každý den maratón. V úterý René Kujan uběhl další, desátý v deseti dnech. Jeho sporttester mu vyslal jasnou zprávu: doba zotavení 120 hodin, tedy pět dnů volno, relaxace, pauza. Jenže to nejde, dneska se běží dál.

Foto: Archiv: René Kujan

Kam teď, ptám se sám sebe.

Článek
Fotogalerie

Cesta zdolat za 22 dní 7 nejvyšších vrcholů, 7 nejvyšších pohoří a uběhnout okolo 1000 kilometrů pokračuje zdařile dále. To vše pro podporu neziskové organizace České asociace paraplegiků.

Občas s přáteli, většinou ale běží sám, kde je jen on a myšlenky. Proto povzbudí, když můžete složit hlavu u známých. „Noc u přátel byla pozitivní. Nahřál jsem tělo před ohněm v krbu, dobře jsme pojedli i popili. Úterní kilometry pak ubíhaly mnohem snadněji," přiznal po několikadenních střevních potížích běžec.

Až do Děčína vedla trasa po cyklostezce podél Labe, což byly snadné kilometry proti některým, které se táhnou z kopce, do kopce, případně v terénu. Kopcovité hrátky začaly za Děčínem. Tam opět boj s převýšením a vozíkem.

"Pokusy o odlehčení vozíku moc nepomohly. Ve stoupání to nebylo vůbec cítit, ale každé peklo má svůj konec. Přes Dobrnou a Huntířov jsem se dostal do Staré Olešky, malé vísky, kde umí překvapivě dobře vařit. Už jsem ve stavu, kdy si to můžu i vychutnat, tak jsem se rozhodl zůstat ve zdejším penziónu i přes noc. Tělo se během dneška dalo snad už do pořádku. Teď ještě řádně promasírovat nohy a zrelaxovat. Ve středu budou zase kopce," dodal s nadšením v hlase Kujan. Dnes ho čeká jedenáctý maratón v jedenácti dnech.

Kdy a kde se můžete ještě potkat
18. června Sněžka (1602 m n.m.), 130 km k dalšímu vrcholu
21. června Kralický Sněžník (1423 m n.m.) 23 km k dalšímu vrcholu
22. června Smrk (1125 m n.m.) 29 km k dalšímu vrcholu
22. června Praděd (1492 m n.m.) 172 km k dalšímu vrcholu
26. června Lysá hora (1323 m n.m.)

Reklama