Hlavní obsah

Čtvrtý den Cesty za vrcholy: když se toužíte stát Keňanem

Praha

Cesta za tisíci českými kilometry se neodehrává jen po silnicích, stezkách a kopcích. Svůj prostor má i odpočinek. Redaktor behani.sport.cz zvládl ve středu další porci, další maratón padl. Svůj vozík, který je jeho věrným společníkem, zaparkoval u Ostrovce. Další díl do skládačky Cesty za vrcholy, tak je pojmenována třítýdenní běžecká pouť - 7 nejvyšších vrcholů, 7 nejvyšších pohoří. To vše pro podporu neziskové organizace České asociace paraplegiků.

Foto: Archiv: René Kujan

Pod palbou u Jivjan. Nastěstí jen pod palbou zvídavých otázek. Kdo chce, může zavolat, mám rád společnost.

Článek
Fotogalerie

„Noc jsem strávil mezi osikami, což se projevilo tím, že jsem chytil dvě klíšťata. Ještě kolem půlnoci mě poměrně blízko probudilo „kurva, do prdele!" jak se asi nějaký opilec vracel nestabilním krokem domů," popsal další noc v přírodě René Kujan, který se pomalu dostává do tempa. Tělo přivyká únavě, hlava bojuje s myšlenkou, že stovky kilometry ještě přijdou.

Pomozte vozíčkářům také. Podpořit organizaci CZEPA můžete libovolným finančním příspěvkem. I malá částka dokáže pomoci na vrchol! Vybranou částku ČSOB zdvojnásobí. Akce "Cesty na vrchol" odstartovala 5. června a končí 26. června.

„Vstávat se mi nechtělo, ale nakonec se nohy rozběhly. Asi po třiceti kilometrech jsem dostal na něco chuť. Ukázalo se, že to byl vlašský salát, ten vyhrál. Dal jsem si ho v sámošce v Kladrubech," přiznal běžec své chutě. Tělo zkrátka bojuje, pokud od něj něco chcete, musíte mu i vyhovět, ačkoliv to na první pohled vypadá jako výživový převrat.

S vlašákem zvládl Kujan celkem ve středu pětačtyřicet kilometrů. Tentokrát konečná zastávka u Ostrovce. „Počítám, že bivak bude zase někde v jehličí mezi řvoucími ptáky, takže lesní idylka," narážel běžec na předchozí noc, kdy mu dělala společnost kukačka a štěkající srnec.

Ačkoliv v Česku vládne převážně slunečné počasí, tohoto běžce provází pár mraků nad naším územím. „Zase jsem zmoknul, pořád se po okolí honí bouřka, ale tělo si začíná zvykat na každodenní zátěž a méně protestuje. Možná to je také masáží večer a ráno. Říkám si, že když se s tím běháním nebudu flákat, budu jako Keňané, ti totiž odpočívají i šestnáct hodin denně, zatím mi to ale nevyšlo," politoval se Kujan a šel radši vařit. Středeční večerní menu nabídlo škubánky se sýrem a přiměřeně čerstvou cibulku.

Kdy a kde se můžete potkat
11. června Klínovec (1244 m n.m.), 291 km k dalšímu vrcholu
18. června Sněžka (1602 m n.m.), 130 km k dalšímu vrcholu
21. června Kralický Sněžník (1423 m n.m.) 23 km k dalšímu vrcholu
22. června Smrk (1125 m n.m.) 29 km k dalšímu vrcholu
22. června Praděd (1492 m n.m.) 172 km k dalšímu vrcholu
26. června Lysá hora (1323 m n.m.)

Reklama