Hlavní obsah

Druhý den Cesty za vrcholy: vlhké stanové menu z čočky a šunky

Praha

Velhartice, den a noc druhá. Tam za přívalu kapek složil René Kujan svoji hlavu ve stanu. Jak poznal, promokavém stanu. Další maratónská trasa zdolána. Cesty za vrcholy jsou přesto stále na začátku, ještě dvacet dní běhu a zdolávání 7 nejvyšších vrcholů, 7 nejvyšších pohoří a celkem 1000 kilometrů. To vše pro podporu neziskové organizace České asociace paraplegiků. Zatím byl zdolán jeden vrchol a nohy poznaly od neděle necelých sto kilometrů.

Foto: Archiv: René Kujan

Trocha hrátek na začátek, ale pak už sólo cesta.

Článek
Fotogalerie

„V pondělí mi strašně vytuhla stehna. Ani z kopce nešlo moc běžet, těžký vozík nemá brzdu, a tak jsem musel brzdit během. Tam, kde by člověk nabíhal „kilometry zadarmo" v tempu 4 minuty na kilometr, jsem rád za šest minut. K tomu jsem si naběhl jednou zkratkou. Vyklubala se z toho kamenitá a rozblácená cesta. To byla nedobrá volba. K tomu celý den pařák, ale když jsem skončil, zabydloval se, tak přišla bouřka. Jsem urvanej jako pes, jdu relaxovat," popsal redaktor behani.sport.cz svůj druhý den na cestě.

Přidat se můžete i vy. Pomozte vozíčkářům s poraněním míchy "postavit se na vlastní nohy". Podpořit organizaci CZEPA můžete libovolným finančním příspěvkem. I malá částka dokáže pomoci na vrchol! Vybranou částku ČSOB zdvojnásobí. Akce "Cesty na vrchol" odstartovala 5. června a končí 26. června.

I když je na cestě druhý den, únava se začíná projevovat, narůstá a tělo bojuje. Teď nepoznáte, jestli jsou horší kopce nahoru, nebo dolů. Jediný poklidnější úsek byl mezi Hartmanicemi a Petrovicemi u Sušice.

„Snad se to už začne trochu víc rovnat. Už jsem uvažoval i o nějakém penziónu, ale ještě to nebyl v pondělí maratón, tak jsem běžel dál. Zase jsem skončil v lese. K tomu bude vlahá noc, napršelo do stanu," popsal dočasné obydlí běžec, kterému vypovídá službu i technika. Telefon i hodinky po jednom dnu hlásí téměř stav vybití," napsal Kujan zprávu a šel si ohřát čočku se šunkou. Poté se odmlčel.

Kdy a kde se můžete potkat
5. června Plechý (1378 m n.m.), 289 km k dalšímu vrcholu
11. června Klínovec (1244 m n.m.), 291 km k dalšímu vrcholu
18. června Sněžka (1602 m n.m.), 130 km k dalšímu vrcholu
21. června Kralický Sněžník (1423 m n.m.) 23 km k dalšímu vrcholu
22. června Smrk (1125 m n.m.) 29 km k dalšímu vrcholu
22. června Praděd (1492 m n.m.) 172 km k dalšímu vrcholu
26. června Lysá hora (1323 m n.m.)

Reklama