Hlavní obsah

Jací jsme běžci? To prozradí hvězdy, Slunce i úplněk

Praha

Myslíte si, že dispozice pro běhání máme vrozené? Nebo stačí talent? Určitě také. Ale nezapomínejme na to, že i v tomto směru nás ovlivňuje něco mnohem vyššího, než jsme my sami. A to vyšší v pravém slova smyslu. Jsou to hvězdy, postavení planet, Luna, Slunce... znamení zvěrokruhu, ve kterém jsme narozeni. Nevěříte?

Foto: Petr Horník, Právo

Běhání může ovlivnit i datum, hodina narození.

Článek

„Na to, zda vůbec ráno vstaneme z postele, obujeme si boty a vyběhneme ven, má obrovský vliv momentální postavení planety Mars. Ta totiž určuje, jakou máme vůli a chuť sportovat, jakým způsobem pracujeme s energií, jejími přebytky, jak energii dobíjíme, ale i jakou máme touhu uspět. Když je ale Mars v ‚línějším' znamení, například v Býku, tak se člověku prostě nechce a běhat nepůjde. Je proto zcela běžné, že si i vrcholoví sportovci nechávají vypracovat statistiky, v jaké pozici se aktuálně Mars nachází. Taková informace pro ně může být v daný okamžik zcela zásadní," vysvětluje numeroložka a astroložka Eliška Landovská z Astrologické školy Hvězda.

Stejně tak, jako se lidé narození v konkrétním znamení zvěrokruhu vyznačují určitými vlastnostmi, které je například předurčují k výběru ideálního zaměstnání, i sportovní stránka zde má své pevné místo. Jakou má například Lev motivaci jít se proběhnout? Běhají Blíženci raději v kolektivu, nebo sami? Najdete Kozorohy v přírodě, nebo spíše ve fitness centrech?

Jak jsou na tom se svým vztahem jednotlivá znamení zvěrokruhu, vám napoví následující přehled.

Beran

Do běhání se vrhají rádi zejména mladí muži. Ale jakmile najdou jinou zajímavější činnost, obrátí se jinam. Nemají totiž rádi stereotyp a pravidelnost. „Jít si zaběhat každý den přesně v 18 hodin? To určitě není nic pro Berana. Ten naopak rád přeskakuje, hledá stále nové výzvy," vysvětluje Eliška Landovská.

Podle čeho ale běžce Berana jednoznačně poznáte? Podle oblečení. Bude mu to náramně slušet. Ale pozor, hezky vypadat je jedna věc, ale zapotit se? Kdepak, to už je moc. Když už se Beran rozhodne si zaběhat, baví ho hlavně kratší vzdálenosti a sprint. Na maratonu na něj nejspíš nenarazíte. Vytrvalí nejsou ani co se týče vůle. Chtějí všechno a hned. A musejí mít jasný cíl.

Zajímavost: Když vás Beran pozve, abyste si s ním šli zaběhat, připravte se na to, že nejspíš doběhnete ve stylovém oblečení do nejbližší kavárny, kde posedíte u dobré kávy.

Býk

Lidé narození v tomto znamení musejí mít velmi silnou motivaci k tomu, aby začali běhat. Například, aby byli krásní. V tom se neliší od Beranů. Oproti nim jsou však Býci ochotní trénovat i na běžeckém pásu, když cítí, že je to potřeba. Chtějí přece udělat především něco pro sebe. Ale když už by si měli vybrat, raději se proběhnou v přírodě a s někým milým po svém boku.

Blíženci

Blíženci jsou sami o sobě velmi akčním znamením, co se sportu týče. Rádi se věnují více sportovním odvětvím najednou. Kromě běhání například i rádi bruslí nebo se věnují jachtingu. „Vlastně to odpovídá základnímu rysu Blíženců a tím je skutečnost, že v sobě skrývají dvě a více osobností. Jednoduše toho potřebují více stihnout," přibližuje Landovská.

Zajímavost: Hledáte parťáka na běhání? Pak je pro vás Blíženec ideální. Jako jediné znamení zvěrokruhu totiž preferuje běhání v kolektivu.

Rak

Když si Rak oblíbí nějakou činnost, která s sebou navíc přináší viditelný efekt, jsou ochotní jí obětovat svůj čas i námahu. Ale pozor, právě Raci velmi rádi podléhají módním trendům – a netýká se to jen oblečení. Oblíbili si zrovna běhání slavné filmové hvězdy? Pak vězte, že Rak v tu chvíli začne běhat také. Je to totiž in.

A stejně jako Berani, i lidé narození ve znamení Raka si běh rádi spojí s konkrétním cílem. Ano, jsme opět u té stejné kavárny. Ale Raci si k dobré kávě určitě dají i nějakou laskominu. Na dobré jídlo jsou totiž zatíženi. A sladkosti přímo milují.

Nenašli jste své znamení? Za týden se dočkáte dalších čtyř.

Myslíte, že znamení ovlivňuje vaše běhání?
Ano
18,7 %
Ne
81,3 %
Celkem hlasovalo 332 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články