Hlavní obsah

Králický půlmaratón? Tady vládne Krupička

Opět potvrdil, že na této trase vládne on. Tady jeho nohám nikdo nestačí. Robert Krupička dal znovu jasnou odpověď na otázku, kdože je pánem hřebene Králického Sněžníku. Tradiční podnik Kilpi Trail Running Cupu vyhrál i na nové zkrácené trati půlmaratónu. Mezi ženami slavila vítěznou premiéru Zuzana Urbancová.

Foto: Kilpi Trail Running Cup

Kdo bude první v cíli? Ano, Robert Krupička.

Článek

Noční liják a kratičká průtrž těsně před startem zpestřily trať. Tedy jak pro koho. Naštěstí se lesní plochy nestačily nacucat jak houba. Jen kamenité stezky se proměnily v koryta tekoucí vody, což může být sice oku lahodící, ale ne při podávání sportovního výkonu.

„Běželi jsme s rezervou, abychom neriskovali zranění. Ale nebezpečné to nebylo, moc se mi to líbilo," popisoval část trati Ondřej Fejfar z Inov-8, vládce Krkonoš, který přijel vyzvat běžeckého soupeře a kamaráda do jeho domoviny. Do kopce ale vlál jako na gumě.

„Běhá mi to dobře, celou zimu i jaro jsem byl zdravý," byl spokojený Krupička, který se chystá s kamarády na kolo do Livigna a při té příležitosti by si rád střihnul zdejší 37 kilometrový skymaraton. „Nevím, co se mnou udělá nadmořská výška. Přijedu tam tři dny před závodem, to je nejhorší pro aklimatizaci," nehrotí přesto přípravu.

První stoupák byl hodně drsný

Po dlouhé době nabídl závod žen napínavý souboj nejlepší trojice až do úplného závěru. „Honily jsme se hrozně," vydechovala spokojeně Zuzana Urbancová. Se třetí Ivetou Vlčkovou spolu trénují v úterý na dráze Děkanky pod vedením babického trailaře Jana Havlíčka. Tady se mezi ně dostala ještě subtilní vyškovská běžkyně Taťána Straková.

„Ten první stoupák byl hodně drsný, na to nejsme doma vůbec zvyklé a mně to moc nesedí. Šla jsem s respektem," vyprávěla vítězka. Nahoře ale už na přemýšlení o tempu a taktice nezbyl prostor. „Ale bylo to vážně nádherný," ocenila zastávku na víkendové cestě za rodiči do Ostravy. Přijela, zaběhla, vyhrála.

Další zastaveníčko seriálu KTRC čeká na královském podniku sezóny, Krkonošské padesátce první srpnový víkend ve Špindlerově Mlýně. I tam se běží kratší bodovaná pětadvacítka a pětka pro všechny i s dětmi.

Reklama

Související témata: