Hlavní obsah

Na startu si zlomil ruku. Pak vstal a lámal rekordy

Seattle

Tu příhodu nazval hlavní hrdina příběhu jako víkend zlomených věcí. Během krátké chvíle přišel lámáním a destrukcí o hodně, a pak to ovšem spravil dalším zlomením. To vše však nezlomilo ani jeho, ani srdce jeho věrné přítelkyně, která jej na závody doprovázela.

Foto: facebook Z. Perrin

Zach Perrin v sobě našel netušené síly.

Článek

Zach Perrin závodící za University of Colorado je smolař i šťastlivec v jedné osobě. Nejprve už potřetí za poslední rok rozlámal svůj mobilní telefon. Pak si zlomil ruku, aby s ní hned vzápětí zlomil také svůj osobní rekord v běhu na 3000 metrů. Coloradští atleti platí za velmi drsné hochy, kteří dokáží lovit své síly až ze samého dna, častokrát i pod ním. Zach není výjimkou. Na indoorových závodech v Seattlu zažil obrovský šok. Při startu nejrychlejšího předkola Zach tvrdě upadl a jedna z kostí v jeho paži praskla. Závodníka zalívá ostrá bolest. Rozhodčí naštěstí nechávají start zopakovat. Zach má několik vteřin na to, aby se rozhodl, co dál.

Jeho trenér později médiím sdělil: „Zeptal jsem se ho, zda je v pořádku. Odpověděl, že ne, ale chtěl pokračovat v závodě. Dosáhl výborného času se zlomenou rukou!" Ačkoli Zach Perrin skončil v závodě celkově na šesté příčce, patřila mu ten den větší sláva než samotnému vítězi. Jednoznačným hrdinou byl on. Velmi špatnou situaci navíc dokázal přetavit ve svůj prospěch, když se mu podařilo zaběhnout osobní rekord s časem 7:55:68. „Neměl jsem moc času na přemýšlení," komentoval situaci později sám závodník. „Právě se rozhodlo o opakovaném startu a já jsem si řekl, že neodstoupím. Kvalifikačních halových závodů totiž zase není tolik."

Samotná zlomenina ruky jej prý nijak zvlášť neomezovala. Zach běžel po celou dobu na vnější straně první nebo druhé dráhy. Nejvíce se bál kolize s jiným běžcem a dalšího pádu. Také mu prý hodně pomohlo, že s ním startovalo i několik dalších běžců ze stejného týmu. Zach nešetřil chválou ani na svou přítelkyni, která s ním obětavě čekala čtyři hodiny na pohotovosti, než mohl rentgen definitivně potvrdit zlomeninu a došlo také na ošetření. Dalším zadostiučiněním mohl být pro Zacha fakt, že celkovým vítězem se stal jeho týmový kolega.

Reklama