Hlavní obsah

Neuvěřitelný konec závodu! Tohle se nikdy předtím snad nestalo

Praha

Pokud se díváte na běžecké závody, jde o rozdíly deseti, dvaceti metrů, když spolu zápolí štafety na 4x400 metrů o vítězství. Svět ale občas postihnou i nečekané sportovní konce. Neuvěřitelná zápletka proběhla při mistrovství irské univerzity v Dublinu. Takovou závěrečnou story by nenapsala ani Agatha Christie. Příběh, který trval jen 400 metrů, ale napsal famózní tečku. A napsala ho Phila Healyhová, která dostala štafetu z hlubin pekla na výsluní.

Neuvěřitelný konec štafety. Tohle jste ještě neviděli.

 
Článek

Závod měl po třech kolech celkem jednoznačný průběh. Do posledního kola vbíhala první závodnice s náskokem třiceti metrů na druhou sokyni, třetí byla ještě o deset metrů dále. Nikdo nyní moc nepochyboval o pořadí na prvním místě. A Phila Healyhová? Ta v tuto chvíli moc lidí nezajímala.

Jenže.

Druhá a třetí se začaly přibližovat, vedoucí sprinterka vadla, komentátoři počítali stažené metry. Před cílovou rovinkou se pořadí změnilo, první došly síly. Ale! Najednou k překvapení všech se z pátého místa vyřítila do rovinky jiná závodnice, s tou nikdo nepočítal. Byla až pátá, daleko za všemi. Při předávce ztrácela čtvrtinu okruhu, sto metrů! Teď?

Nová první sprinterka se viděla v cíli, zbývalo ji pár metrů do oslav. Ne, nevyhrála. Metr před cílem bylo vše jinak. Nečekaná vítězka padla v plné rychlosti na zem. Ona se stala královnou. „Neuvěřitelné," křičel jen unešený komentátor.

„Cítila jsem se opravdu dobře, že bych to mohla dát. Říkala jsem si, Bože, je to kousek, jdi," rozplývala se Healyhová, která balancuje mezi trénováním a studiem.

Reklama

Související témata: