Hlavní obsah

Otec Facebooku Zuckerberg zbláznil do sportu desetitisíce lidí

Palo Alto

Mark Zuckerberg vyhlásil loňský rok 2016 jako „A Year of Running“, Běžecký rok. Svou soukromou výzvu udělal oficiální, zapřísahal se, že naběhá za každý den v roce alespoň míli a vyzval všechny, aby se k němu přidali. Jak to dopadlo?

Foto: facebook M. Zuckerberg

Mark Zuckerberg zbláznil do běhu sebe i ostatní (Peking).

Článek
Fotogalerie

Uběhnout 365 mil, tedy 587,41 km za jeden rok je pro někoho téměř úsměvné, někdo jiný ale takový objem nenaběhá za celý život. Zuckerbergova výzva oficiálně skončila 31. prosince loňského roku. On sám ale svůj vpravdě socialistický závazek splnil už v polovině července. Dvaatřicetiletý spřádač sociálních sítí tak zcela určitě splnil plán na více než 100 % a kdyby něco takového v Americe měli, jistě by na příštím sjezdu Ústředního výboru dostal pochvalu a jisté místo na všech budovatelských nástěnkách v zemi.

Nic takového ale ve Spojených státech nevedou, a tak si Zuckerberg udělal vlastní nástěnku - kde jinde než na svém Facebooku. Na vlastním profilu zveřejnil výběr svých nejlepších běžeckých fotografií z celého roku.

Zuckerberg si mimo jiné pochvaloval, že mu předchozí trénink dovolil jednoho nedělního rána uběhnout dvacítku mil (přes 32 kilometrů) a cítit se potom skvěle. V roce 2016 si zaběhl také svou nejrychlejší míli těsně pod šest minut, což představuje rychlost 3:43:28 na kilometr. To docela ujde, co říkáte?

Zuckerberg si zaběhal kromě jiného v Berlíně, Barceloně, Římě, Palo Altu i třeba nigérijském Lagosu. Jeho běžecká skupina na Facebooku získala 130 000 členů. „Bavilo mě číst vaše příběhy o tom, jak běhání měnilo nejen vás, ale i vaše okolí," komentoval Zuckerberg na své sociální síti.

Zuckerberg, kterého magazín Forbes umístil na desátou příčku seznamu nejvlivnějších lidí světa, se doposud nevyjádřil, zda bude v běžeckých výzvách pokračovat i tento rok. Jeho běžecké album z loňského roku si získalo na 600 000 lajků, 13 000 komentářů a 10 000 sdílení.

Reklama

Související témata:
Nástěnka