Článek

Skořicové muffiny s jablky
Co všechno skořice umí? Skořici lze především zařadit mezi silné antioxidanty. Pomáhá hlídat hladinu cukru v krvi a zlepšuje trávení. Pomáhá snižovat špatný cholesterol a upravuje termoregulaci těla. Skořice se tak proto výborně hodí i do každé redukční diety.
Skořice také podporuje funkce mozku a nabudí tělo k aktivitě ‒ proto je dobré přidávat skořici například ráno do ovesné kaše nebo do předtréninkového nápoje. V kombinaci s medem a citrónem může pomoci také od nachlazení.
Doporučená denní dávka skořice je právě jedna čajová lžička.
Skořicové muffiny s jablky
Muffiny nemusejí být jen hříchem. Pokud si je upečete ze správných ingrediencí, mohou být zdravé, a přitom stále hříšně dobré. Tyto chutnají nejlépe druhý den po upečení, k snídani s bílým jogurtem nebo jako sladká svačinka. Na dvanáct větších muffinů budete potřebovat tyto ingredience:
| 40 g ovesných vloček |
| 60 g pšeničné celozrnné mouky (můžete také použít špaldovou) |
| 20 g mandlí |
| 20 g medu |
| 125 g odtučněného tvarohu |
| 150 ml mléka |
| 2 vejce |
| 1 kypřící prášek |
| 1 velkou lžíci skořice |
| 1 střední jablko (nemusí být) |
Nejprve rozmixujeme ovesné vločky a mandle najemno, smícháme s ostatními suchými ingrediencemi. Přidáme vejce, tvaroh, mléko, med a jablko, které můžeme nakrájet na kostičky nebo nastrouhat najemno. Formičky na muffiny plníme maximálně do poloviny a pečeme na magických 180 stupňů 12 ‒ 15 minut.






