Hlavní obsah

Slanina, vejce a sýr. I takhle může vypadat vaše nová obuv

New York

Zdá se, že se svět sportu a svět vášní pojících se k dobrému jídlu se začíná stále více přibližovat. Možná je to tak dobře. Vždyť sportovec v zápřahu přeci potřebuje doplňovat energii a živiny. A když dokáže něco potěšit žaludek i estetické cítění současně, tím lépe. Už jsme zažili limitovanou edici maratónek s inspirací v dobré kávě a koblize. Teď přichází na scénu pořádný sendvič. Zakousnete se také?

Foto: Profimedia.cz

Slanina, vejce, sýr - to jsou věci, které nám budou připomínat boty?

Článek

Americký výrobce sportovního vybavení Nike před nedávnem prozíravě oživil svůj model Air Max 95, jednu ze svých vůbec nejikoničtějších bot. Teď ve spojitosti s airmaxy uzřela světlo světa nová kampaň nazvaná On Air. Vyzvala na designérský souboj šest světových velkoměst New York, Londýn, Soul, Paříž, Šanghaj a Tokio. Soutěž byla otevřená všem, kteří se chtěli podělit o svůj pohled na to, jak žije jejich město a co definuje jejich komunitu. V březnu pak byly vybrány nejlepší výtvory a do dalšího kola postoupily vždy tři návrhy z každého velkoměsta.

Zapojit se mohl opravdu kdokoli, kdo měl chuť. Předchozí zkušenosti s designem nebo uměním nebyly podmínkou. Tvůrci vybraných konceptů pak měli možnost absolvovat týdenní workshop, na němž ve spolupráci s profesionály přivedli svou myšlenku k životu v reálných proporcích.

Nyní je na stránkách výrobce pro uživatele aplikace Nike+ možnost jednou denně volit pro svůj oblíbený model za každé jednotlivé město. Anketa je otevřená do neděle 13. května a vítězné návrhy budou oznámeny ihned poté v pondělí. Brzy nato bude vítězný design uveden do sériové výroby.

Jeden z návrhů se opírá o věc, kterou si s běháním a botami určitě mnoho lidí běžně nespojuje: sendvič s vaječnou omeletou, opečenou slaninou a sýrem. Autorem návrhu je rodilý Newyorčan Kevin Louie. Ten chce svým návrhem vzdát čest jedné ze svých nejoblíbenějších pochoutek svého dětství i nejaktuálnější současnosti. Barva jednotlivých pásků na botě reprezentuje housku, sýr, slaninu a vejce. Běloskvoucí podrážka má připomínat aluminiovou fólii, do níž vám sendvič prodavač zabalí.

„Když jste měli pár mincí v kapse, všechno, co jste potřebovali, byl sendvič s vajíčkem, slaninou a sýrem. Kdykoli jste si s ním v ruce sedli na obrubník, byli jste šťastní," vylíčil Louie své inspirativní vzpomínky. Bude jeho obuvnický sendvič přivádět k nekontrolovatelnému slintání další generace uživatelů a běžců? Poznáme už brzy.

Kopili byste si takové boty?
Určitě, připomínaly by mi krásná rána s opečenou slaninou!
57,3 %
Ne, jsem vegetarián/ka!
14,6 %
Nevím, nevím, abych pak místo běhu víc neslintal/a...
28,1 %
Celkem hlasovalo 192 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články