Hlavní obsah

Sportovkyně zabojovala o holý život. Ranní ptáče málem skončilo v autě únosce

Mohlo to být poklidné nedělní ráno, kdy si 37letá běžkyně vychutnávala své ranní kilometry. Ale nebylo. Zezadu k chodníku, po němž běží, přijíždí auto, aby z něho vystoupil muž hrubého zevnějšku i chování. Nic netušící ženu prudce napadá a snaží se ji odvléct do svého vozu. Běžkyně ale neztrácí duchapřítomnost a bojuje. Nejspíše o svůj holý život.

Foto: Profimedia.cz

Americká běžkyně reagovala velmi pohotově. Od policie dostala pochvalu.

Článek

V poklidném americkém městečku Bridgewater ve státě Massachusetts se hodně lidí navzájem zná a převládá mnohdy až rodinná přátelská atmosféra. Trestných činů se tu neděje mnoho a nedělní incident rozhodně nikdo nečekal. Útočník zase nečekal, že narazí na dámu, která se před ním jen tak nesesype.

Jakmile vystoupil z auta a ženu uchopil za obě ruce, běžkyně na nic nečekala. Vší silou se začala bránit. Útočník ji osahával a snažil se dovléct ke svému autu. Žena se bránila mnohem silnějšímu a také značně těžšímu muži. Obě bojující postavy musely skončit na zemi, než útočníkovi došlo, že tady asi nepořídí tak rychle, jak si myslel. Vstal a snažil se z místa uprchnout.

To ale ještě netušil, že jej po celou dobu útoku zabírá kamera městského bezpečnostního systému. A sama oběť rovněž neztrácí nic na své bojovnosti. V rychlosti ještě stíhá vyfotit útočníkův ujíždějící vůz společně s jeho poznávací značkou. Samotný útočník je natolik vyvedený z konceptu, že málem nabourá do plotu podél cesty. Nedojel daleko. Havaroval a policie jej ihned zpacifikovala.

„Paní se zachovala velice odvážně, když s útočníkem bojovala. Nestala se obětí dalšího trestného činu a já jsem na ni velmi hrdý," sdělil médiím velitel místní policejní jednotky. Útočník byl identifikován jako 57letý Gordon Lyons. Skončil za mřížemi bez možnosti propuštění na kauci a čeká na vznesení obžaloby. Zadržen byl za závažné napadení se sexuálním podtextem a týrání. Pravděpodobně přibyde také pokus o únos.

Reklama

Související témata:
Massachusetts
Bojovat