Hlavní obsah

TEST: Dámské triko Kalenji – harmonické spojení designu a funkčnosti

Katka ŠílováSport.cz

Asi každá z nás už někdy zažila ten pocit, kdy triko neodvádělo pot tak, jak slibovalo. V horším případě to bylo během chladnějšího dne a navíc foukal vítr. Triko se nalepilo na tělo a začalo nepříjemně studit. Z jinak příjemného běhu se stal závod o to, jak se co nejdříve dostat domů, rychle se svléknout a zalézt pod sprchu. Tak přesně toho se u běžeckého dámského trika Kalenji bát vůbec nemusíte. Jestli něčím opravdu vyniká, pak je to rychleschnoucí materiál, který bleskově odvádí pot od těla. A tím jeho přednosti zdaleka nekončí.

Foto: Archiv: Katka Šílová

Dámské běžecké triko Kalenji.

Článek
Fotogalerie

Triko má volnější střih, ale pozor pro vás, které máte prsa velikosti D a větší. V takovém případě vám už bude v horní části poměrně těsné a doporučuji zvolit větší velikost (k dostání jsou 34 - 44). Zadní část trika je tvořena prodyšným „body mapping" dílem. Jedná se o síťovinu, která důmyslně kopíruje svaly na zádech jak střihem, tak i šířkou otvorů. Díky tomu jsou například podél páteře, kde nejvíce stéká pot, nejširší otvory.

Nemůžu se dočkat, až s trikem vyběhnu v létě, protože venku zajistí perfektní ventilaci. V kombinaci s funkčním tílkem bych se v něm nebála běžet ani během chladnějšího večera. Pro takové případy má navíc triko i reflexní prvky – dlouhý pruh podél páteře a pruhy na ramenou.

Povedený design, který ocení každá běžkyně

Kromě toho, že zadní část trika plní svou funkci, je to i parádní designový prvek. Celkově se v tomto ohledu jedná o velmi povedený kousek. Pravý rukáv má jiné barevné provedení než zbytek trika, ale nepůsobí to vůbec rušivě. V případě světle modré varianty je to příjemná kombinace s citronově zelenou.

Já jsem testovala růžovou variantu, která má rukáv pouze o něco tmavší. Kromě odlišného rukávu na triku zepředu zaujmou dvě linie, které vedou od výstřihu k bokům. Cestou kopírují horní část poprsí, dokonce bych si troufla tvrdit, že je opticky zvětšují. Celé triko je ze 100% polyesteru.

Příjemné a lehké jako pírko

Další nesporná výhoda trika je v jeho hmotnosti. Jedná se o vůbec nejlehčí variantu, kterou Kalenji pro ženy nabízí. Velikost M váží pouhých 70 gramů. Když ho mám na sobě, je to jako bych ho vůbec neměla. K tomu pocitu přispívají i lepené švy, díky kterým triko nikde zbytečně neškrábe a nedráždí pokožku. To oceníte jak v zimě, kdy je pokožka obecně sušší, tak v létě, kdy ji zatěžuje slunce.

PLUSY
Rychleschnoucí materiál
Prodyšný „body mapping“ díl na zádech
Pěkný design
Velmi lehké
MÍNUSY
Kratší
Chybí kapsička
Vyšší pořizovací cena
CENA
649 korun

Abych triko jenom nechválila, tak i něco k jeho nedostatkům. Je spíše kratší, takže když zvednete ruce, vykoukne vám spodní část břicha. Někomu to nevadí, komu ano (jako například mně), může to vyřešit kombinací s legínami s vyšším pasem. Triko nemá žádnou kapsičku, takže kdo je zvyklý si do ní dávat třeba telefon, bude ji postrádat. Odradit může i vyšší cena, triko pořídíte za 649 Kč. V podobné hladině si můžete vybírat už i mezi značkovými. Na druhou stranu, triko Kalenji spojuje perfektní design, funkčnost a lehkost v takové míře, že se vyplatí do něj investovat bez ohledu na značku.

Reklama

Související témata: