Hlavní obsah

TEST: Tříčtvrteční legíny Reebok Running Essentials ‒ nejen na stará kolena

Praha

Na dlouhé elasťáky je moc vedro a na trenýrky zase moc zima? Jdete si třeba do vlahého rána zaběhat a hledáte něco, v čem byste se úplně neuvařili, ale co by vaše kolena přeci jen ochránilo před chladem či větrem? Řešením by mohly být tyhle elasťáky.

Foto: Reebok.com

Tříčtvrteční legíny Reebok Running Essentials

Článek
Fotogalerie

Nepříliš komplikované elastické kraťasy jsou za příznivou cenu, což z nich může udělat schopného spojence například na výběhy na okraji dne. Do studených rán či pomalu odeznívajících večerů mohou být tou pravou volbou s ohledem na teplotní i funkční komfort.

Jak už název napovídá, tříčtvrťáky spadají do základní kolekce, přesto jsou z dobrých materiálů, kvalitně zpracované. Filipínské šičky je spíchly z 88 % recyklovaného polyesteru a 12 % elastanu. Recyklace materiálů s sebou přináší méně dodatečných emisí a úsporu zdrojů, i když je samozřejmě jasné, že planetě by ještě více prospělo celkové omezení naší spotřeby. Recyklace se bát určitě nemusíte ‒ na materiálech ani zpracování ji vůbec nijak nepoznáte.

Přední díl je tvořen pouhými dvěma panely. Zadní díl je na tom o něco lépe, tam je najdeme hned čtyři. Mohou za to síťované plochy vložené zezadu od poloviny stehen dolů. Místa, která se nejvíc potí (podkolenní jamky), jsou tímto způsobem také nejvíce odvětrávaná. Mezi nohama obě plochy spojuje ložený panel sešitý ze tří kusů. Že jsou všechny švy v plochém provedení, snad už ani není třeba dodávat.

PLUSY
jednoduché a funkční
recyklované materiály
síťované prvky v podkolenní
reflexní nátisk
kapsička na zip
MÍNUSY
kapsa by mohla být větší
nepřichycená stahovací šňůrka
HMOTNOST
191 gramů
CENA
769 korun

O stahování v pase se stará jednak 3,5 cm široká guma ve velmi příjemném provedení, jednak elastická šňůrka. Ta má drobnou chybku, že ji lze kompletně vytáhnout, takže je dobré zacházet s ní trochu opatrněji, aby pak například obětavá maminka neměla navíc práci se zavíracím špendlíkem. Dnes už naprostá většina výrobců šňůrku na jednom místě (nejčastěji uprostřed vzadu) prošívá, aby nedošlo k jejímu nechtěnému vytažení. Proč to tak není i u těchto kalhot, je mi záhadou, protože na jiných modelech značky Reebok tuto drobnost najdete.

Na levém boku se ukrývá malá síťovaná kapsička uzavíratelná kvalitním zipem. Loňská kolekce od tohoto výrobce oplývala štědře střiženými kapsami, letos došlo k mému velkému smutku k jejich opětovnému zmenšení. Teď už do kapsy ani velkým násilím nenacpu mobilní telefon, ale jen klíče. Noční běžce potěší reflexní logo na úrovni levého stehna zpředu a dva reflexní body na úrovni pravého kolene zezadu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články