Hlavní obsah

UDĚLEJ SI SÁM: Magnetické přichycení startovního čísla ‒ rychle, levně, profesionálně

Pokud jste si už stejně jako já rozervali několik zánovních závodních triček zavíracími špendlíky od startovních čísel, určitě jste si kladli mnohokrát otázku, jestli by to nešlo udělat lépe. A zároveň tak, aby to opravdu drželo. Odpovědí najdete hned několik, každá má jistě své výhody i nevýhody. Magnetické řešení v sobě skrývá jednoduchost a eleganci, přičemž vás nemusí stát ani tolik, co jedno podoběhové pivo v nedaleké restauraci.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Magnetické upevnění startovního čísla ‒ profesionálně, rychle, levně

Článek

Na trhu už nějaká magnetická řešení existují, jejich cena vás ale přivede minimálně k zamyšlení. Vaše zamyšlení bude o to hlubší, až zjistíte, že opravdu silné profesionální magnetky můžete mít doslova za pár korun. Prozkoumáte-li problematiku ještě blíže, budete určitě překvapeni, kolik nejrůznějších druhů, rozměrů a provedení magnetů si vlastně můžete k výrobě vlastního upevňovacího systému pořídit.

Výroba je tady slovo velmi nadnesené a v žádném případě se jím nenechte zmást. V podstatě stačí koupit osm magnetků, čtyři z nich postupně umístit pod triko a čtyři k nim připojit z druhé strany přes startovní číslo. A máte hotovo.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Osm malých magnetků vás vyjde levněji než podoběhové pivo.

archiv autora

Vaším nejtěžším úkolem bude vybrat magnetky, které vás svým vzhledem a silou nejvíce osloví. My jsme sáhli po kotoučových neodymových s niklovou povrchovou úpravou. Fajnšmekr může zvolit i neodymové magnetky se zlaceným povrchem. A cena? Nesmějte se! Čtyři koruny za kus. A za ten pozlacený? Úplně stejně!

Foto: archiv autora, Sport.cz

Na maratonu může selhat cokoli, upevnění startovního čísla by to ale být nemělo!

archiv autora

poniklovaný kotoučový magnet KT-10-03-Npozlacený kotoučový magnet KT-08-03-Z
Ø 10 mm, výška 3 mmØ 8 mm, výška 3 mm
magnetická síla 1,8 kgmagnetická síla 1,2 kg
cena 4 korunycena 4 koruny
zdroj: unimagnet.cz

Takže celkové náklady na spolehlivé připevnění startovního čísla se „vyšplhají" až na závratných 32korun!!! A můžete je používat zas a znovu, to se ‒ stejně jako severní zemský pól ‒ neochodí.

Vytvořeno ve spolupráci s Unimagnet.cz.

Reklama

Související témata: