Hlavní obsah

Veganští atleti si užívají nejvíce. A jsou lepší v posteli

Berlín

O milostném životě pravděpodobně nejznámějšího běžce s veganským způsobem stravování Scotta Jurka nevíme prakticky zhola nic. O to více poznatků však přináší jedna německá vědecká studie zabývající se vztahem stravy a dalších aspektů našich běžeckých životů.

Foto: Profimedia.cz

Také si každé ráno běháte pro svůj zeleninový spotřebitelský koš?

Článek

Z výzkumu lze usuzovat, že vegani mají nejlepší sex ze všech. Z výsledků reprezentativní studie totiž vyplývá, že 72 % veganů jsou „velmi spokojení" či „spokojení" se svým milostným životem. To je nejvíce ze všech.

Vědci si to vysvětlují tím, že vysoká míra souznění mezi partnery v důležitých životních otázkách, jakou je třeba i způsob stravování, přispívá k harmonii a jednotě také v posteli. A že je strava jednou z nejdůležitějších součástí našich životů je u našich západních sousedů dobře vidět. V Německu je už každý čtvrtý spotřebitel takzvaně „uvědomělý", tedy cíleně a dlouhodobě volí určité druhy potravin, kterým se vyhýbá a které naopak vyhledává.

Nejoblíbenější je právě veganství (6 %), bezlepková strava (4 %), strava chudá na uhlohydráty (tzv. „low-carb"; 3 %) nebo paleo dieta (2 %). Přičemž zhruba 40 % všech strávníků jde v první řadě o zdraví, až pak přichází další priority. V současné době má styl stravování sociálně vymezovací funkci, strávníci pomocí něj vyjadřují svůj postoj ke světu či životu, podobně jako je tomu například u oděvní módy.

Pro veganství hovoří i další zjištěný fakt: Při veganském způsobu stravování prý tolik nesmrdí pot či dech. Veganští běžci tak mohou své partnerky nejen příjemně překvapit v posteli (a vynahradit jim tak chvíle své nepřítomnosti v době tréninků), ale budou jim i více vonět. Pokud tedy někoho ze svých závodních soupeřů už „nemůžete ani cítit", zkuste mu doporučit veganskou stravu.

Pozor, pokud máte za partnera či partnerku běžce s veganskými návyky, buďte opatrní, co před nimi jíte. Podle ankety by totiž 33 % dotázaných veganů vážně uvažovalo o rozchodu, kdyby jejich protějšek jedl maso.

Usměrňujete nějakým způsobem svůj jídelníček?
Ano, jsem příznivcem vegetariánství/veganství/bezlepku...
21,4 %
Trochu, vyhýbám se těm největším „prasárnám“.
37,6 %
Ne, vůbec se neomezuji a jím vše, na co mám chuť.
41 %
Celkem hlasovalo 921 čtenářů.

Reklama

Související témata: