Hlavní obsah

Vydělal miliardy. Od drog mu pomohla jiná závislost. Stal se křečkem

Vydělal okolo pěti miliard korun, měl vše, celý svět ho znal, uznával. Americký rapper Eminem ale propadl drogám a z nich mu nepomohly dolary, ale obyčejné běhání a cvičení. Hudební ikona, která měla a má stále respekt, našla vysvobození v propoceném triku a botách. Pro časopis Men’s Journal se rozpovídal, proč třeba běhal 27 kilometrů denně.

Foto: Facebook: Eminem

Sláva ho málem srazila až na dno, ale běhání mu pomohlo.

Článek

Eminem, kontroverzní rapper a herec, který se propracoval k závislosti na alkoholu a lécích na předpis. I tato pasáž patří k jeho dvaačtyřicetiletému životu. V rozhovoru o svém fitness režimu přiznal, že na vrcholu své drogové jízdy vážil čtyři kila přes metrák.

Sport mu ale pomohl. Popsal ho jako dokonalé cvičení, které mu dávalo přírodní endorfiny a on mohl konečně usnout. „Stal se ze mě zkurvený křeček," popsal dosti expresivně svůj vztah k běhání.

Alkohol, prášky, drogy. To vše vedlo až k předávkování Vicodinem. Poté získal další návyk, ale podstatně odlišnější. Zatímco se rozběhl a dostavila se jeho rehabilitace, ztrácel váhu a soustředil se na to zůstat střízlivý, aby mozek narkomana přijal přírodní endorfin ze sportu.

Shodil 36 kilogramů

„Sedmnáct mil (27 kilometrů) denně na běžeckém pásu. Ráno než jsem šel do studia, jsem běhal polovinu. Pak jsem přišel domů a dal druhou půlku," citoval Američana server nydailynews.com.

Běhání se mu vrylo pod kůži až tak, že si počítal kalorie, spálil jich 2000 každý den. Totální změna mu upravila i váhu, odebral svému tělu 36 kilogramů. „Kvůli běhání jsem měl problémy s kyčlemi, ale nakonec jsem se propracoval k mírnější rutině, kterou s sebou nese kardio a silový trénink. Poprvé jsem si oddělal nohy, dva dny jsem nemohl chodit, ale nakonec jsem našel způsob. Potom jsem mohl fungovat celý den."

Eminem je jedním z nejúspěšnějších jmen na rapové scéně za posledních patnáct let. Vyhrál patnáct cen Grammy a prodal více než čtyřicet miliónů alb.

Odhadované jmění tohoto amerického rappera, producenta a herce činí 210 miliónů dolarů. Je prvním bílým rapperem, který si získal respekt a dokázal se prosadit. V roce 1996, když začínal, z prodeje své hudby přitom získal 10 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata:
Eminem