Hlavní obsah

Z olympioničky kurtizánou. Byla jsem šťastná, přiznala atletka

Třikrát se předvedla na olympijských hrách v běhu na 1500 metrů, přesto se poté ocitla úplně v jiné společnosti. Americká běžkyně Suzy Favor Hamiltonová otevřela svoji třináctou komnatu, přiznala, že pracovala v Las Vegas jako společnice pro pány. Toto své tajemství přiznala v knize Fast Girl, část citací z něj vyšlo na serveru si.com. Totožnou informaci přiznala Hamiltonová také v rozhovoru pro BBC.

Foto: bbc.co.uk

Americká běžkyně Suzy Favor Hamiltonová přiznala, že pracovala v Las Vegas jako společnice pro pány.

Článek

Bývalá běžkyně pracovala jako společnice pod pseudonymem Kelly Lundyová, dokázala si vydělat 600 dolarů za hodinu. To jako prostitutka, kurtizána, jak chcete. Proč? Sportovní potíže, deprese, užívání léků. A toto pro ni byla volba, která jí pomohla, navíc bavila. Manžel o všem věděl, také při ní stál. Nepomohlo ani narození dcery, potřebovala ujít cestu, potřebovala čas.

„Pro mě byly olympijské hry vždy stresující. Myslím, že to bylo kvůli mé bipolární poruše. Vím, jak to je zlé. Užívala jsem antidepresiva na hypersexualitu," přiznala sedmačtyřicetiletá bývalá atletka.

Když na olympiádě v Sydney zakopla, zhroutil se jí svět. „Cítila jsem se jako velký idiot, když jsem ležela na trati." Život se dostal do spirály, která šla směrem dolů.

Bipolární porucha znamenala, že měla velké výkyvy v náladách. Euforie proti depresím. Abnormální chuť na sex, proto sexuální společnice v Las Vegas.

Dnes se snaží pomáhat druhým

„Alkoholik se rozhodne pro alkohol, narkoman bere drogy, já měla sex. Na vrcholu jsem dokázala vypnout, byla jsem šťastná. Měla jsem peníze, které jsem kdy chtěla, neměla jsem představu, jak tolik peněz utratit. To je další symptom bipolární poruchy. Nekontrolované výdaje," nebála se přiznat Hamiltonová. Sport vyměnila za jiný adrenalin. „Mohla jsem být číslo jedna v eskortu, bylo to jako vyhrát zlatou medaili, byla to zábava."

Kdyby byla alkoholičkou, brala drogy, patrně by její přiznání nevzbudilo takový rozruch. Ona ale zvolila sex. „Byla jsem v tom všem neuvěřitelně naivní. V tomto není nikdy nic stoprocentní. Jednou jsem šla s dvěma muži, a to bez doporučení agentury, bylo to na vlastní pěst. Při pohledu zpět to bylo úplně šílené, co kdyby se něco stalo? Mám štěstí, protože jsem naživu a mohu vyprávět svůj příběh," nechala se také Hamiltonová slyšet.

Co dělá dnes? Stala se instruktorkou jógy, sdílí svůj příběh a snaží se pomoci lidem, kteří mají stejnou nemoc, kterou měla ona. Mimo jiné si přeje, aby trenéři viděli své běžce jako lidi, ne jako běžící stroje. Sama ví, jaké to bylo.

Reklama

Související témata: