Hlavní obsah

Žádná posilovna, přesto sundal 40 kilo. Za rok našel cestu z minového pole

Praha

A pak že to nejde. Jde, tady je jasný důkaz. Shekhar Vijayan dokázal během jednoho roku shodit čtyřicet kilo, aniž by navštěvoval posilovnu - chodil a běhal. Před rokem vážil 125 kilogramů, dnes má 85 kilo a cítí se, jako by stál na samotném vrcholu světa. Dokonce se dokázal obléci do věcí svého šestnáctiletého synovce. Jak se propracoval k monstrózní váze a našel cestu z tukového minového pole?

Foto: thebetterindia.com

Shekhar Vijayan. Vidíte rozdíl? Je přesně 40 kilo za rok!

Článek
Fotogalerie

Vijayan pracuje jako bavič, jezdí po akcích napříč Indií, zavítal i do zámoří. Před rokem ale jeho tělo a mysl narazily na dno - fyzicky i psychicky. Samozřejmě problém s oblečením, jeho pas nabobtnal téměř do 120 centimetrů, což je výška šestiletého dítěte. Narazil do zdi, uvědomil si, že tady je konečná, že musí přijít změna.

„Nechtěl jsem ale chodit do posilovny, rozhodl jsem se stavět na vytrvalosti, takže jsem začal chodit. Na začátku to byly dva kilometry denně, poté jsem dával až šest kilometrů se svým psem," popsal Vijayan pro server thebetterindia.com.

Takto pokračoval, cíl by jasný, cesta taky. Chodil, běhal. Dnes dává patnáct kilometrů každý den, ať už ráno nebo večer. Podle svých slov nepotřebuje zvláštní motivaci, třeba partnera na běhání, hudbu. „Miluju zvuk bot, jak běhám po schodech, a pot stéká po mém těle. Také jsem přidal cvičení. Miluju prkno, zkuste ho, s vaším tělem to udělá divy," snaží se nabudit další.

Konec KFC víkendů

Jen běháním ale neshodíte, nezpevníte. Velmi důležitá je strava. „Dívám se, co jím, protože mám silný pocit, že vaše tělo vzniká v kuchyni. Vyhýbám se všemu bílému - sůl, cukr, mléko, majonéza. Nevím, jak chutná rýže, naposledy jsem ji jedl před rokem. Nepotřebuji balené ovocné šťávy, limonády. Snažím se vyhnout smaženým i baleným potravinám. Dříve jsem měl KFC víkendy, teď už ne."

Když něco vyřadíte, musíte zařadit něco jiného. Tady přišlo na řadu ovoce a kupa zeleniny. K tomu zelené čaje, kuřecí maso a ryby. Navíc je Vijayan abstinent.

Poměr přísunu živin popsal Ind po svém. „Snídám jako indický král, oběd je jako u muže střední třídy a večeřím jako žebrák, což je vždy nápoj." Po roce proměny, kdy vážil 125 kilo, shodil 40 kilo, pas měl téměř 120 centimetrů, dnes je na 82 centimetrech. Po tomto radikálním řezu se vejde i do oblečení, které nosil před patnácti lety.

„Běhání mi pomohlo, dívám se, co jím, jsem jako ostříž. Svět je velmi kritický, ale chci říci každému, kdo bojuje s nadváhou, aby se mu stalo tělo nejlepším přítelem. Potom vám naslouchá, důvěřujte si. Jste schopni mnohem víc, než si myslíte. Cítím se mnohem lehčí, tělo je silné a pružné," dodává muž, který si za dvanáct měsíců změnil život. A to bez kouzel, bez chození do posilovny.

Reklama

Související témata: