Hlavní obsah

Dilema nejlepšího českého boxera. Porod nebo titulová bitva v Anglii?

Už za týden čeká nejlepšího českého boxera Vasila Ducára další zápas o titul. V anglickém Sheffieldu se střetne s neporaženým domácím borcem Jordanem Thompsonem o evropský pás organizace IBF v křížové váze. Příprava finišuje, jenže rodák ze Znojma se nemůže soustředit jen na ní. V těchto dnech totiž také s manželkou očekávají narození druhé dcery a Ducár chce být u porodu.

Před titulovou bitvou v Anglii řeší boxer Vasil Ducár velké dilema. Stihne všechno? Video: Sport.cz

 
Článek

Stihne se to? Nebude muset něco oželet? Nebude stát před volbou porod nebo zápas? „Termín máme 28. nebo 29. července. Zápas je 6. srpna a odlet třetího. Tak snad to stihneme. Jak dny přibývají, začínám být nervóznější a nervóznější, protože chci manželku podpořit a být u toho," přiznává.

Nechyběl u narození první dcery Sofie a ani podruhé si to nechce nechat ujít. „Byla tam i varianta, že bychom to zkusili podržet a rodit až po zápase. Nevím, jak s tím naložit. Ale pevně věřím, že to stihneme," dodává český bojovník.¨

Foto: archiv Vasila Ducára

Vasil Ducár s rodinou

"Když jsem byl u prvního porodu, určitě nám to s manželkou prohloubilo vztah. Jsou to společné životní zážitky. Žena je úžasná a říká, že to zvládne beze mě. Je to spíš moje dilema."

Zatím poslední duel Vasila Ducára. V titulovém zápase ve Znojmě nedal šanci Marku ProcházkoviVideo: Oktagon TV

Jsou to tedy pořádné nervy. Když se ale vše stihne, případné vítězství v titulové bitvě nad Thompsonem, který má bilanci 13-0, by bylo o dost sladší. Vasil Ducár by ho věnoval novorozenému potomkovi.

Reklama