Hlavní obsah

Fury je neuvěřitelný, jeho odchod je marketingový tah, myslí si nejlepší český boxer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední boxerský duel Tysona Furyho sledovalo na stadionu ve Wembley 94 tisíc fanoušků. Vyprodaná kapacita tak sledovala knokaut v podání britského šampiona, kterému se povedlo v šestém kole parádním zvedákem sestřelit krajana Dilliana Whytea. Ze zápasu byl nadšený i nejlepší český profi boxer Vasil Ducár, který se vyjádřil i k ukončení kariéry dvoumetrového boxera.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tyson Fury si výhru proti britskému krajanovi náležitě užil.

Článek

Podle Ducára zápas ve Wembley jen potvrdil, že je box světovou jedničkou mezi bojovými sporty. "Box žije, to jenom my v Česku si myslíme, že je box na ústupu s tím, že ho válcuje MMA. Víkendový zápas Furyho proti Whyteovi ukázal čísla a čísla hovoří za vše," říká znojemský rodák

"I samotné výplaty pro boxery byly extrémní. Fury s bonusem za vítězství inkasoval 33,6 milionu dolarů, což je v přepočtu více než 750 milionů korun," pokračuje Ducár. "Šampion těžké váhy v MMA dostal nejvíce za jeden zápas 600 tisíc dolarů. Čísla nelžou, box je z celosvětového hlediska prostě úplně nejvíc," tvrdí boxer, který letos v březnu padl v souboji o titul WBA v křížové váze s Kubáncem Mikem Perezem.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Tyson Fury během nástupu k zápasu s Dillianem Whytem tradičně usedl do svého trůnu.

Ducár připomněl také fakt, že zápas přilákal obrovskou pozornost i bez mnohdy strojených konfliktů mezi bojovníky, kterými se všichni zúčastnění snaží upozornit. "Žádný trash talk před zápasem Furyho neproběhl. Dokonce se kluci na vážení spolu objímali a tancovali, nebyla tam žádná nevraživost. Takhle má box vypadat," libuje si jednatřicetiletý boxer.

Šampion Fury sice po duelu potvrdil konec kariéry, podle českého boxera se ale jedná o marketingový tah. "Fury je neuvěřitelný boxer, jeho příběh je naprosto brutální. Myslím si, že bude ještě pokračovat. Je až moc chytrý na to, aby teď skončil. Je to další marketingový krok, protože v momentě, kdy se vrátí z důchodu, dostane za další případný zápas ještě více peněz," dodává Ducár.

Reklama

Související témata: