Hlavní obsah

Jako za starých časů. USA vs. Rusko a souboj o titul šampiona UFC

Abú Zabí/Praha

Dokáže to, bude první, který porazí mistra? Otázka, na kterou se dozvíme odpověď o víkendu. Neporažený šampion lehké váhy UFC Chabib Nurmagomedov bude obhajovat mistrovský pás. Proti němu nastoupí Justin Gaethje. Rusko vs. USA. Zápas se uskuteční 24. října na UFC 254 v Abú Zabí. Souboj, který je adeptem na bitvu roku.

Foto: UFC

Chabib Nurmagomedov a Justin Gaethje. Kdo o víkendu vyhraje?

Článek

„Když jsem byl malý, nikdy jsem si nemyslel, že jednou poletím přes půlku světa a budu reprezentovat USA proti neporaženému bojovníkovi z Ruska. Docela často jsem viděl Rockyho a tohle mi připomíná čtvrtý díl, který byl velmi speciální," nechal se slyšet Američan. Rocky Balboa vs. Ivan Drago ve filmu. V sobotu Justin Gaethje vs. Chabib Nurmagomedov.

Rus má skóre 28:0, po víkendu chce Gaethje, aby bylo upraveno na 28:1. Američan ale není favoritem, ví to, jenže v MMA nikdy nevíte. Rus porazil každého protivníka, který před ním stál. Jeho boj na zemi má velké renomé.

„Říkal jsem si, že se to stane, a to mě pohání každý den. Jsem umělec. V sobotu večer tam nechám všechno a budu hrdý na svůj výkon," věří Američan, který má v MMA skóre 22:2.

Proti němu se postaví zápasící legenda s unikátním rekordem. Nurmagomedov se stal šampionem na UFC 223, když s ním prohrál Al Iaquinta. Dagestánský orel úspěšně obhájil titul, když následně porazil Conora McGregora a Dustina Poiriera.

Gaethje je fanouškem Nurmagomedova, jeho stylu, proto nemusel šampiona dvakrát studovat. Zná ho. Dobře si uvědomuje, že aby mohl být úspěšný, musí se držet v dostatečné vzdálenosti. Jakmile budou u sebe, Rus vezme boj na zem, kde si umí zjednat pořádek.

„Sledoval jsem jeho zápasy po celou dobu kariéry, jsem jeho velkým fanouškem. A teď? Vždy jsem se soustředil na to, abych byl svým nejlepším já," slibuje Američan, který poslední tři měsíce žil s tím, že mu může soupeř nakopat zadek. To ho ale paradoxně hnalo dopředu, aby byl lepší.

„Když jsem se ráno probudil, tak tohle posledních 12 týdnů posilovalo moji motivaci, aby mi zadek nenakopal. Teď je tu nejsladší odměna, jdu bojovat proti nejlepšímu na světě. Nemůžu se dočkat, až mu pokazím tu bezchybnou bilanci. Dokážu být velmi nebezpečný. Nebude moct dělat to, co plánuje, mám pohyb, atletickou kondici, tohle mu způsobí vážné problémy. V postoji mu způsobím velké škody, trefím jeho nohy, tělo i tvář," je přesvědčený o svém plánu Gaethje.

Jenže v kleci budou dva a šampion si nechce pokazit mistrovskou bilanci. Odejde Nurmagomedov se skóre 29:0, nebo 28:1?

Kdo vyhraje ostře sledovanou bitvu v Abú Zabí?
Chabib Nurmagomedov
65,9 %
Justin Gaethje
34,1 %
Celkem hlasovalo 2579 čtenářů.

Reklama

Související témata: