Hlavní obsah

Joshua a Fury se utkají o boxerský trůn v Saúdské Arábii 14. srpna

Londýn

V sobotu 14. srpna proti sobě nastoupí britští boxeři Anthony Joshua a Tyson Fury k zápasu o titul absolutního krále těžké váhy v profesionálním ringu. Joshuův promotér Eddie Hearn již před dvěma dny oznámil, že dějištěm dlouho očekávané sjednocovací bitvy bude Saúdská Arábie, dnes uvedl i datum.

Anthony Joshua, ilustrační foto.

Článek

"Chtějí postavit jen pro tento souboj nový stadion, bude to něco mimořádného. Chtějí šokovat svět," řekl Hearn televizní stanici Sky Sports.

Jednatřicetiletý Joshua vlastní mistrovské pásy organizací IBF, WBO a WBA, obhájil je v prosinci proti bulharskému vyzyvateli Kubratu Pulevovi. O rok starší Fury má v držení zbylý významný titul WBC, o který vloni v únoru připravil Američana Deontaye Wildera. Od té doby neboxoval.

Joshua a Fury se utkají dvakrát, odveta by se měla uskutečnit v listopadu, či prosinci. Očekává se, že každý inkasuje 100 milionů liber (přes tři miliardy korun). Po prvním duelu se má prémie rozdělit půl na půl, v odvetě v poměru 60:40 ve prospěch vítěze.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.