Hlavní obsah

Joshua vs. Fury. Mega souboj o krále těžké váhy za 6 miliard

Praha

Léto 2021 a mega boxerský zápas těžkých vah o světové tituly? Tohle je plán, který nadchne fanoušky. Anthony Joshua a proti němu Tyson Fury v prvním ze dvou soubojů, který určí nesporného krále. Dva šampióni se podělí o předpokládanou odměnu ve výši 200 milionů liber za duel, což je více než 6 miliard korun. Zápas ještě není oficiálně potvrzen, ale pravděpodobně by měl proběhnout v Saúdské Arábii. Takto píše o možném duelu server mirror.co.uk.

Bude se Anthony Joshua smát po plánované bitvě s Tysonem Furym?

Článek

Kdo vyhraje, měl by si přijít i na vyšší částku. Předpokládá se, že první duel půjde půl na půl. Vítěz druhé bitvy má získat 60 procent z astronomické částky. Odveta by mohla proběhnout v Cardiffu.

Boj ještě nebyl oficiálně oznámen, ale Joshuova příprava je v plném proudu. On bude chtít sebrat Furymu mistrovský pás organizace WBC a přidat je ke svým titulům WBA, WBO a IBF. Poté by se stal nesporným mistrem světa v těžké váze. Stejnou vizi má ale i Fury.

Jedenatřicetiletý Joshua má skvělou bilanci - 24 výher a 1 porážku. Tu utrpěl v roce 2019, když boxerský svět šokoval Andy Ruiz a Angličana porazil. V odvetě za půl roku se výsledek otočil, radoval se Joshua, který je nyní světovou dvojkou v těžké váze.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tyson Fury (@gypsyking101)

O rok starší Fury je jedničkou podle serveru boxrec.com. Tento svérázný boxer má v knize zápasů 30 výher a žádnou porážku. V posledním duelu porazil Deontaye Wildera, když Američanův trenér hodil do ringu ručník. V prvním jejich zápase rozhodčí viděli remízu.

Předchozí souboje jsou minulostí. Oba hledí vpřed a chtějí se stát nesmrtelnými. „Řekl bych, že Joshua přizpůsobuje trénink své kariéře. Trénuje, spí a odpočívá. Soustředí se, trénuje, aby se zlepšil jako bojovník. Vím, že všechno, na co myslí, je Fury. Má myšlení šampiona. Fury je fantastický boxer, ale AJ ukáže svoji práci" říká promotér Eddie Hearn pro Sky Sports.

„K tomuto zápasu už je skoro všechno vyřešeno. Už zbývá jen doladit termín, místo konání a pár televizních záležitostí. To je celé. Stoprocentní dohody je dosaženo po finanční stránce. První zápas bude 50:50 (procent), v odvetě pak 60:40 pro vítěze. Můžeme už podepsat smlouvu, následně vyjednávat s různými destinacemi a potvrdit termín," komentoval Hearn už na konci minulého roku.

Jaká je situace nyní? „Dokončujeme ty nejjemnější podrobnosti smlouvy a doufáme, že vše brzy oznámíme."

Dočká se svět výjimečné bitvy mezi provazy?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.