Hlavní obsah

Judistka Zachová vyhrála jeden zápas na Grand Slamu v Tel Avivu

Tel Aviv
Aktualizováno

Judistka Renata Zachová vyhrála jeden zápas na Grand Slamu v Tel Avivu. Juniorská mistryně Evropy v kategorii do 63 kilogramů nejprve vrátila Dánce Laerke Olsenové porážku z listopadového mistrovství Evropy v Praze, pak ale nestačila na olympijskou vítězku Tinu Trstenjakovou ze Slovinska.

Foto: Sport.cz

Česká judistka Renata Zachová.

Článek

Dvacetiletá Zachová udolala Olsenovou, juniorskou vicemistryni světa z roku 2018, v prodloužení. Po 54 sekundách zlatého skóre získala úspěšným chvatem ipon. Do nastaveného času dotáhla i souboj s třicetiletou zlatou medailistkou z Ria 2016 Trstenjakovou, ale sekundu před vypršením první minuty prodloužení dostala třetí napomenutí za pasivitu a s turnajem se rozloučila.

Již ve čtvrtek skončila ve druhém kole Věra Zemanová v sedmapadesátce. Brazilku Ketelyn Nascimentovou ve zlatém skóre udolala až po sedmi minutách a 45 vteřinách, následně však česká judistka nestačila na Polku Julii Kowalczykovou.

V Tel Avivu bude z českých reprezentantů ještě zápasit olympijský vítěz Lukáš Krpálek, jehož kategorie nad 100 kilogramů je na programu v sobotu. "Lukáš už touží po startu, je třeba se prát," poznamenal v tiskové zprávě reprezentační šéftrenér Petr Lacina.

Krpálek před vstupem do olympijské sezony absolvoval více než týdenní soustředění v maďarské Tatě. Bude nasazenou jedničkou v pavouku, kde budou čtyři judisté z první světové desítky včetně mistra světa Gruzínce Gurama Tušišviliho.

Reklama

Související témata: