Hlavní obsah

McGregorův trenér: Z Conora jsem nadšený, příští rok bude jeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

Conor McGregor neúnavně pracuje na návratu do klece. Hvězdný Ir si totiž letos v červenci zlomil holenní kost, což znamenalo dlouhou pauzu. McGregor ovšem dělá všechno proto, aby se stihl vrátit již v průběhu příštího roku. Nyní se na adresu kontroverzního zápasníka vyjádřil také trenér Joe Kavanagh, který má z budoucího návratu svého svěřence dobrý pocit.

Foto: Esther Lin

Conor McGregor (vlevo) a trenér Joe Kavanagh po vítězném duelu.

Článek

„Jsem z něho velmi nadšený a mám z něj dobrý pocit. Momentálně si nejsem jistý, kdy se vrátí, ale určitě se vrátí. Příští rok bude jeho," nechal se slyšet Kavanagh v rozhovoru pro Submission Radio.

McGregor prožívá hodně těžké chvíle. Při dokončení trilogie s Dustinem Poirierem nejenže prohrál, ale dokonce si zlomil nohu. Sám Ir ale před nějakým časem přiznal, že věděl o tom, že si v zápase může přivodit vážnější zranění. Následovala tedy dlouhá pauza, přičemž před několika týdny obdržel McGregor oficiální lékařské schválení k návratu do tréninku. Zatím smí ale pouze boxovat.

„Momentálně hodně trénuje. Zvedá se. Myslím, že se vrátí jako střední váha (smích), každopádně brzy se mnou bude na žíněnce a začneme trénovat zase bojové sporty. Nejprve jsem žertoval, když jsem mu řekl, že jako první začneme s nějakými technikami, nějaké drily a uvidíme, jak na tom bude. On mi ale odpověděl, že tohle nechce. Chce začít trénovat naplno, chce si vyzkoušet trénovat na pět pětiminutových kol. To je to, k čemu se vrací," nechal se slyšet Kavanagh.

S očekávaným návratem se pochopitelně spekuluje o případných soupeřích. Ani trenér Kavanagh nepochybuje o tom, že by si jeho svěřenec neměl z koho vybrat.

„Co má přijít, to přijde. Nejprve se ale vrátíme k tréninku a otestujeme, jak je na tom noha a ostatní věci. Až přijde ten správný čas, tak si jsem jistý, že bude mít na výběr z řady soupeřů. Ať mu přiřadí kohokoliv, bude to pro něj motivace. Peníze nejsou pro něj motivační faktor. Chce zápasit, zdokonalovat se a testovat své schopnosti proti ostatním."

McGregor nedávno oznámil, že po návratu po zranění nechce žádný zahřívací zápas. Podobně to vidí také Kavanagh.

„Nemá rád zahřívací zápasy. Mě přijde rozehřátý dost," dodal Kavanagh, jenž nově trénuje i Češku Lucii Pudilovou.

A o jakých případných soupeřích se nejčastěji hovoří? Je to trojlístek Islam Machačev, Max Holloway a Dustin Poirier. Jméno prvně jmenovaného by připadalo v úvahu už jen kvůli tomu, že se jedná o svěřence Khabiba Nurmagomedova. Právě s Khabibem chtěl McGregor domluvit odvetu, avšak ruský zápasník ukončil kariéru.

Souboj s Hollowayem proběhl již před osmi lety a zajímavé by bylo sledovat, jak by zápas vypadal po tak dlouhé odmlce. Tehdy na body dokázal zvítězit právě McGregor.

Ve hře je i čtvrtý souboj s Dustinem Poirierem. McGregor stále neunesl dvě předchozí porážky a v hlavě mu koluje čtvrtý duel. Nabízí se ale otázka, zda by to americkému zápasníkovi dávalo ještě smysl. Trilogii totiž zdárně dokončil.

Reklama

Související témata: