Hlavní obsah

17 tisíc fuč. MMA v Edenu láká fanoušky i bojovníky. Nejdražší vstupenky za 50 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už „jen“ deset tisíc lístků zbývá v prodeji na nejočekávanější MMA turnaj letošního roku na česko-slovenské scéně. Turnaj Oktagon 58, k němuž dojde 8. června na fotbalovém stadionu v Edenu a vévodit mu bude Odveta století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem, se momentálně pohybuje kolem hranice 17 tisíc prodaných lístků. A pakliže se zbylé vstupenky nevyprodají, půjdou ve středu 31. ledna do volného prodeje.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola a Attila Végh během staredownu před duelem v roce 2019. Nyní si to po více než čtyřech letech rozdají rovnou na fotbalovém stadionu.

Článek

Celková kapacita akce se pohybuje kolem 27 tisíc míst (může se ještě měnit), víc než polovina z nich je v tuto chvíli pryč. Během nedělního dne nejprve dostali prostor členové Oktagon.tv Clubu, v pondělí dopoledne se prodej spustil i pro registrované osoby. „Nebudu lhát, členové Clubu toho koupili víc, než jsem čekal. Nejdražší lístky za 40 a 50 tisíc jsou pryč,“ informoval během včerejšího dne Ondřej Novotný, spoluzakladatel organizace.

V tuto chvíli v prodeji zbývá zhruba deset tisíc lístků. S největší pravděpodobností dojde k otevření volného prodeje, který vypukne ve středu 31. ledna v 10:00. „Pozvolna to jede celý den. Vypadá to, že se dostane i na lidi, kteří registrovaní vůbec nebyli, což je možná trochu překvapení, ale na druhou stranu je to fajn,“ má radost český promotér.

„Nám úplně stačí, když se to vyprodá a bude to dobrá zábava. Není super důležité, kdy to bude. Nesoutěžíme o nejrychleji vyprodanou akci, ale úplně na rovinu, je rozdíl, když naše nejlevnější lístky jsou o něco dražší než někde jinde skoro ty nejdražší. Vybírání a úroveň peněz, které do toho investujete, je trochu jiná,“ objasňuje, proč ještě nedošlo ke kompletnímu vykoupení vstupenek.

Nejlevnější lístky vyjdou na 1290 kč. Ty nejdražší (VIP), přímo u klece, stojí pro změnu 49 990 Kč. „Stojím si za tím, že vstupenky nejsou mega drahé. Za 1290 Kč není dneska nic mega drahé. Když člověk vynechá jednu hospodu, tak je tam. Mohlo by to být daleko dražší, ale je důležité říct, že lístky nejsou dražší než před čtyřmi lety,“ porovnává Novotný.

Jedna osoba přitom může pořídit až osm lístků, což otevírá ráj pro překupníky. Některé vstupenky už dokonce v podobě inzerátů visí na internetu. „Nedá se s tím nic dělat. Děje se to u všech koncertů a podobných akcí,“ ví spoluzakladatel největší tuzemské organizace.

V tuto chvíli je jediným oznámeným duelem turnaje Odveta století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem, v rámci níž si to bojovníci rozdají v titulové bitvě o pás polotěžké divize. Nad dalšími jmény se zatím spekuluje. Není ale tajemstvím, že by na akci takového rozměru neměli chybět ti nejlepší. „Skoro všichni, co tam mají být, budou ještě zápasit,“ tají Novotný, který však poodkryl, že turnaj čekají minimálně dvě titulové bitvy.

V Edenu by mohlo dojít například k souboji o pás střední váhy mezi právoplatným šampionem Patrikem Kinclem a prozatímním králem Polákem Piotrem Wawrzyniakem. Touhu startovat v Edenu mimo jiné neskrývá například rozjetý Matěj Peňáz, který ve stejné váhové kategorii čeká na titulovou šanci či souboj o pozici vyzyvatele.

„V Edenu bych určitě chtěl startovat, ale je otázka s jakým soupeřem a za jakých podmínek. Jestli by byla možnost zápasit s Kinclem, když třeba stihne předtím zápas s Piotrem. Pokud ne, tak by mohl být v nabídce Pirát, který je v žebříčku lépe postavený. Nebo další zajímavý soupeř ze světové stovky, který by mě posunul dopředu a neudělal bych krok zpět,“ říká Peňáz pro Sport.cz. „Všechno se bude rozhodovat podle Patrikova zdraví, a kdy bude zápasit s Piotrem. Mě teď čeká kratší pauza, protože jsem byl v delší přípravě. Musím dát odpočinek, aby nedošlo ke zranění. Datumově mi to ale vychází dobře,“ doplnil.

Mimo hru není ani návrat bývalého šampiona veltrové váhy Davida Kozmy, který naposledy zápasil v září loňského roku. Zcela určitě se na svém oblíbeném stadionu neukáže věrný fanoušek fotbalové Slavie Praha bojovník Matúš Juráček, jenž nedávno opustil řady Oktagonu a zamířil do polské KSW. „Matúš od nás odešel stylem, který nevoní mně ani celému Oktagonu,“ mrzí Novotného.

Reklama