Hlavní obsah

Bitva o titul! Český supertalent má před sebou obrovskou výzvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak přece jenom. OKTAGON 30, který se symbolicky uskuteční 30. prosince, nabídne i jednu titulovou bitvu. Tu přinese ženská muší váha, kde se proti sobě postaví talentovaná Tereza Bledá a nebezpečná Brazilka Mabelly Lima. Prvně jmenovaná doposud nepocítila hořkost porážky, nicméně její soupeřka byla blízko kontraktu v slavné UFC. Po neúspěchu tak má neukojitelnou touhu po vítězství. Kdo se stane šampionkou muší váhy?

Foto: OKTAGON MMA

Tereza Bledá (vpravo) bude 30. prosince zápasit o titul v ženské muší váze.

Článek

Dlouhou dobu to bylo ve hře, nyní je vše oficiální. Také další turnaj největší česko-slovenské organizace OKTAGON MMA nabídne titulovou bitvu. Tentokráte se diváci budou moci těšit na ženskou válku, kterou rozjede česká zástupkyně Tereza Bledá, která má ve svých devatenácti letech před sebou obrovskou výzvu.

Bledá do profesionální kariéry nakoukla teprve loni v září, přesto působí jako mašina. Během necelého roku zvládla hned čtyři duely, přičemž hned tři z nich dokázala ukončit před limitem. Pokaždé se jednalo o zahraniční soupeřky a jinak tomu nebude ani nyní. Cenný skalp si připsala také v Oktagonu Underground, kde dokázala zdolat ostřílenou Lucii Pudilovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„30. 12. se vidíme na titulové bitvě! Mockrát děkuju za tuhle šanci @oktagonmma a rozhodně jí nehodlám promarnit," zní na sociální síti české zápasnice.

Na druhé straně se domácí scéně poprvé představí brazilská válečnice Mabelly Lima, která doposud uspěla v devíti případech a na svém kontě má jedinou porážku. Ta ovšem přišla v populární soutěži Dana White's Tuesday Night Contender Series, kde na body prohrála s Luanou Carolinou. Brazilka hned v pěti případech uspěla na body a dost možná se podobně dlouhý duel dá očekávat také nyní.

„Vždycky se snažím posouvat dopředu a stejně tomu tak je i nyní. V zápasech jsem hladová po knokautech a snažím se dělat show. Nabídka titulu mě hodně motivuje a budu o něj usilovat pro mojí rodnou Brazílii," vyjádřila se pro změnu Lima.

Opět nekompromisní Tereza Bledá a její další ukončení před limitemVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Poslední turnaj letošního roku se tak ponese ve velkém stylu. Na galavečeru se kromě jiného představí také Matěj Peňáz, Matúš Juráček, Lucie Szabová a další.

Reklama

Související témata: