Hlavní obsah

Česká radost před 50 tisíci fanoušky. Pražský fighter zažil vítěznou premiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno z největších vítězství kariéry si připsal český bojovník MMA Leo Brichta. Na velkolepé akci věhlasné organizace KSW, která po šesti letech znovu zamířila na Národní stadion, kam si v rámci turnaje s pořadovým číslem 83 našlo cestu pět desítek tisíc fanoušků, dokázal na body porazit sedmičku žebříčku lehké váhy domácího Macieje Kazieczka. Šestadvacetiletý fighter se z cenného skalpu zcela po právu rozplýval štěstím.

Foto: KSW

Na turnaji KSW 83 se představil český bojovník Leo Brichta.

Článek

O jeho premiéře v KSW se mluvilo už delší dobu, nakonec se vše povedlo zpečetit a uskutečnit na natřískaném stadionu ve Varšavě, kde se běžně hrají i fotbalové zápasy. Právě duel šestadvacetiletého českého bojovníka Brichty byl veden jako třetí v pořadí, během střetu s místním bijcem Maciejem Kazieczkem se diváci neměli ani chvíli šanci nudit.

K vidění bylo to, co se předpokládalo. Postojářská válka, ve které rozhodovaly naprosté detaily. Bojovníci kompletních patnáct minut pálili ostrými kombinacemi, při kterých střídali výšku, razanci i rychlost. Vzduchem létaly pěsti i kopy. Trable pro Brichtu přitom mohly přijít už v samotném úvodu, kdy zakopl o jeden z reklamních bannerů, jenž byl trochu nešťastně umístěn přímo u pletiva. K ničemu dramatickému ale nedošlo...

A zatímco první kolo bylo spíše v režii polského bojovníka, postupem času otěže atraktivního boje začal na vlastní stranu překlápět právě jeho rival. Tomu se dařilo skvěle pracovat z ústupu a soupeře rychlými výpady několikrát drze překvapil. Kazieczka to ovšem nijak nepoznamenalo, stále šlapal vpřed a tvrdost soupeři hravě oplácel. Vyrovnaná bitka gradovala, před rozhodujícím kolem to určitě pociťovali i oba gladiátoři.

V hlavách všech zainteresovaných tak nebylo zdaleka jasno, kdo je na tom aktuálně lépe. Svědčily o tom i kurzy sázkových kanceláří, které ukazovaly naprosté stejné hodnoty. Klíčovou závěrečnou pětiminutovku přesto pro sebe urval Brichta, jehož boxerské akce působily mnohem svěžejším, ale hlavně přesnějším a tvrdším dojmem. V závěru soupeře dokonce odstřelil na kolena, sám se ale poté dostal do problémů, ze kterých včas "vybruslil". Následoval gong a desítky vteřin nejistoty. Slavilo se v obou rozích...

O osudu tak museli rozhodnout bodoví sudí a jednalo se o skutečně těsnou záležitost, která nakonec přinesla českou radost. Brichta svým výkonem přesvědčil dva sudí 2x29:28 (třetí 28:29) a po finálním verdiktu propukl nadšením. Radost z vítězství na akci takového rozměru se nepoštěstí každý den.

„Byl to tvrdý soupeř, předvedli jsme vyrovnaný zápas. Každopádně jsem se cítil jako vítěz. Byl jsem přesnější i tvrdší," popisoval český bojovník směrem k mikrofonu a několikrát poděkoval organizaci za možnost představit se na jedné z největších akcí v Evropě. „Jsem jako ve snu," rozplýval se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články