Hlavní obsah

Vémola hodil porážku za hlavu a půjde znovu do klece. Už ví, kdy nastoupí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen necelé dva týdny od porážky s dlouholetým rivalem Patrikem Kinclem už je jasno o tom, kdy se Karlos Vémola znovu vrátí zpět do klece. Terminátor ani letos nebude chybět na velkolepém turnaji na Štvanici, kam se organizace Oktagon MMA chystá hned dvakrát v průběhu dvou dnů. Šampion polotěžké divize se divákům představí v sobotu 29. července na turnaji Oktagon 45. Informaci potvrdila sama organizace.

Patrik Kincl porazil Karlose Vémolu v jeho vlastní hře. Terminátor skončil s pořádně rozbitým obličejemVideo: Oktagon TV

 
Článek

Bez zápasení moc dlouho nevydržel. Vémola hodil nedávnou porážku s Kinclem v odvetné bitvě o pás šampiona střední váhy definitivně za hlavu. Během pár týdnů zahojil rány, nahodil úsměv od ucha k uchu a bleskurychle je připraven nastoupit do akce. Terminátor znovu po roce okusí atmosféru ikonického turnaje na Štvanici, kde před rokem vybojoval titul polotěžké divize. V jakém duchu to ale bude tentokrát?

Jak sám Vémola po bitvě s Kinclem předesílal, do střední váhy se už vracet nehodlá. „To, co jsem provedl svojí rodině, přátelům, týmu a všem okolo se shazováním do 84, už opakovat nebudu. Do téhle váhy se vracet nechci. Žádný další hazardování s vlastním zdravím. Jsou tady na to mladší a lepší kluci. Moje tělo už to nedává, a to je fakt," rozepsal se Terminátor den po třaskavé odvetě, ve které padl na body.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

29. července se tedy se největší pravděpodobností představí v domluvené váze, neboť duel v polotěžké divizi by připadal v úvahu jen tehdy, pokud by se jednalo o obhajobu titulu. A jelikož je bitva mezi Slovákem Pavolem Langerem a Němcem Alexandrem Poppeckem o prozatímního šampiona této váhové kategorie stanovena na 17. červen do německého Oberhausenu, zápas proti Vémolovi o právoplatného krále by měsíc poté nepřipadal v úvahu. Zatím rovněž není jasno o tom, kdo se Terminátorovi na turnaji pod otevřeným nebem postaví. Variant je několik.

„Nejlepší cesta, jak se dostat přes "pád", je najít si další motivaci, zvednout se, dřít a makat. Nejhezčí turnaj roku na Štvanici jsem si nemohl nechat ujít. Na všechny se budu těšit," vzkazuje sedmatřicetiletý Vémola.

Diváci se na pražské Štvanici dočkají i dalšího šampiona. Tentýž den nebude chybět ani nezastavitelný Belgičan Losene Keita, který koncem dubna v duelu proti českému bojovníkovi Jakubu Tichotovi vybojoval již druhý titul (prozatímní pás pérové váhy). Pětadvacetiletý ranař nyní bude útočit na dvanáctou výhru kariéry, přičemž stále drží neporazitelnost.

Překvapení od Patrika Kincla. Speciální místo pro pás šampiona a myšlenky, že do zápasu nenastoupíVideo: Sport.cz

Po více než roce se do klece vrátí také legendární slovenský bojovník Ivan Buchinger, který překonal dlouhé měsíce zdravotních problémů a konečně hlásí, že je připravený bojovat. Také na rodáka z Gabčíkova, který se v kariéře utkal i s věhlasným Conorem McGregorem, čekají v horkém počasí tisícovky příznivců.

V nejbližších dnech dojde k oznámení dalších účastníků oblíbeného štvanického turnaje, který bude poprvé v historii rozložen na dva dny. Jeden galavečer se uskuteční již v pátek 28. července, ten druhý o den později, tedy 29. července.

Reklama