Hlavní obsah

Chci mu ukázat něco, co ještě nezažil! hlásí fighter Dvořák. Soupeři se podíval do očí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský Vancouver se s napětím chystá na další akci slavné bojové organizace UFC, která přichystá galavečer s pořadovým číslem 289. Poprvé se číslované akce zúčastní také aktuálně jeden ze čtyř českých bojovníků mezi elitou David Dvořák, který během pátečního dne shodil poslední zbytky do stanoveného váhového limitu pro muší divizi. Souboji proti Australanovi Stevu Ercegovi, který mezi elitou zažije debut, tak nic nebrání. „Chci mu ukázat něco, co v Austrálii nezažil,“ hlásí český ranař, který půjde od akce v neděli 11. června zhruba v 01:30 SEČ.

Foto: Mike Bohn

Staredown mezi Davidem Dvořákem a Stevem Ercegem.

Článek

Ve Vancouveru strávil s trenérským týmem dva týdny, vše směřovalo k jeho šestému vystoupení v nejprestižnější bojové organizaci světa. Český bojovník Dvořák je připraven ukončit dvouzápasovou sérii porážek a znovu naskočit na šňůru úspěšných zářezů. Na druhé straně klece se ovšem nepředstaví původní soupeř Američan Matt Schnell, jeho zranění naopak využil australský novic v UFC Steve Erceg.

Jednatřicetiletý rodák z Hořic dokázal během pátečního dne splnit nezbytnost v podobě váhového limitu (navážil 56,9 kg), bez problémů si počínal také jeho soupeř. „Odvodňovat jsme začali včera (čtvrtek), přičemž jsem váhu udělal večer. Zbylo mi posledních 600 gramů, se kterými jsem šel spát. Přes noc mi to dojelo," popisuje průběh shazování, během kterého nechyběla vana či spacák. „Shodil jsem tím 2,1 kg za jednu točku. To je masakr. Dva roky zpátky mi to dalo třeba 600 gramů," pokračoval na svém youtubovém kanálu, kde zároveň poodkryl, že v zápase bude mít zhruba o šest kilogramů navíc.

Několikrát měl možnost v útrobách hotelu narazit i právě na jeho nadcházejícího soupeře, se kterým se následně střetli v rámci staredownu. „Normální klučina. Jsem hrozně rád, že tenhle zápas přijal. Bylo to totiž do nejhorší, co nám UFC řekla. Že po zranění původního soupeře pro nás nikoho nemají. Byli jsme z toho hodně špatní, dokonce řekli, že je malá šance k tomu najít náhradníka," líčí Dvořák, který se přesto boje dočká.

„Steve je šampion australské organizace, i šampion v jiu-jitsu a wrestlingu. Má černý pásek. V tomhle má se Schnellem podobnost. Je to také hodně kvalitní zemař, ale za mě mnohem lepší postojář (Schnell)," srovnává Dvořák kvality obou bojovníků. „Chci mu ukázat něco, co v Austrálii nezažil. Přivítat ho v UFC, jak se sluší a patří. Aby si řekl, že to je jiná liga," usmívá se Dvořák, který si v slavné organizací zatím připsal tři výhry a dvě porážky.

Změna soupeře se pojila i s přeskládáním bojové karty turnaje UFC 289. „Přeložili mě. Původně jsem měl jít jako poslední zápas před hlavní kartou. Hodili mě úplně na začátek, jdu jako druhý zápas," poodkrývá Dvořák, jehož souboj s Australanem by měl přijít na řadu v neděli 11. června zhruba v 01:30 SEČ.

Hlavní duel celého galavečera obstarají ženy. V rámci další obhajoby bantamové divize se představí dvojnásobná šampionka Amanda Nunesová, kterou vyzve Irena Aldanaová. Pozornost se jistě bude upínat i na Brazilce Charlese Oliveiru, který se přes Beneila Dariushe touží dostat zpět k titulové šanci. Turnaj živě vysílá i stanice Premier Sport.

Reklama