Hlavní obsah

Chvíle hrůzy českého zápasníka MMA! Zachránil své dceři život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naposledy se český zápasník MMA Patrik Kincl představil v titulovém zápase organizace Oktagon na konci února, kdy na body porazil Samuela „Piráta“ Krištofiče. Na svůj další souboj v oktagonu, proti Alexovi Lohorému, se teprve chystá, přesto zřejmě svůj největší boj už vyhrál. Dokázal totiž zachránit život své malé dceři, která se dusila olivou. O tento příběh se s fanoušky na Instagramu podělil urgentní lékař Marek Dvořák, který radil, jak se v podobné situaci zachovat.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl během vážení před turnajem OKTAGON 31.

Článek

Urgentní lékař Marek Dvořák se na svém Instagramovém profilu snaží svým sledujícím radit, jak se chovat v krizových situacích, ve kterých může jít o život. Popisuje to na případech ze své vlastní praxe, a právě jeden z těchto příkladů se týkal i českého profesionálního zápasníka MMA Patrika Kincla.

„Na záchranu života nemusíte bejt žádnej extra lumen, nejostřejší tužka v penále ani nejchytřejší delfínek v moři. Patrik Kincl je toho živoucím důkazem," začal odlehčeně svůj post. Pak však zvážněl. „Ne, teď vážně, všechna čest – Paťas nedávno zachránil život svojí dceři, která se dusila olivou," uvedl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marek Dvořák (@dvorak155)

Tohle je podle něj právě ten příklad, kdy můžete zachránit život holýma rukama. „Pokud se člověk dusí tak, že neprojde do plic ani molekula vzduchu, máte zhruba minutu než ztratí vědomí, další tři minuty než se mu zastaví srdce a další 4 minuty než začnou odumírat mozkové buňky..." popisoval Dvořák, který se ve volném čase věnuje MMA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Záchranář uvedl, jak v situaci, kdy se dítě dusí, postupovat. „Udeřte ho mezi lopatky. Klidně až 5x. Musí to bejt fakt taková j*ba, abyste z něj tu věc dostali. Žádný hlazení, ale zas mu zkuste nezlomit obratle," uvedl s tím, že pokud nepomůžou údery, je třeba začít s resuscitací.

Samotný zápasník se k situaci jako takové nevyjádřil. „Toho delfína probereme na tréninku," okomentoval jen s vysmátým emoji Dvořákův příspěvek.

Reklama

Související témata:
Záchranáři