Hlavní obsah

Drtivý ruský triumf v UFC. Chci bojovat o titul! hlásí vítěz. Předběhne Procházku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský bijec Magomed Ankalajev prožil v turisticky rušném Las Vegas nadmíru povedenou noc. Jednak se ve slavné UFC postaral o drtivý triumf, když při odvetném duelu s Brazilcem Johnnym Walkerem rozhodl již ve druhém kole, navíc se nahlas přihlásil o možnost zabojovat o titul. „Zasloužím si o něj bojovat, dejte mi ten zápas teď hned!“ žádal nejslavnější bojovou organizaci. Jeho sebevědomá slova postřehl také trenér šampiona polotěžké divize Glover Teixeira.

Foto: Profimedia.cz

Rus Magomed Ankalajev si připsal další vítězství

Článek

Měl co napravovat. Při nedávném střetu s Brazilcem Walkerem totiž mohl být rád, že kvůli nelegálnímu zásahu kolena do soupeřovy tváře nezažil diskvalifikaci. A jelikož tehdejší duel skončil bez vítěze, muselo se logicky rozhodnout v odvetě, kde to byl tah na jednu branku. Ankalajev i přes úvodní problémy nakonec souboj ovládl, koncovka přišla ve třetí minutě druhého kola, kdy urostlého rivala nejprve odstřelil k pletivu na zadek, kde dalším tvrdým zásahem dokonal dílo zkázy.

Rodák z Dagestánu tak po více než roce znovu okusil chuť vítězství, nyní je neporažený v jedenácti po sobě jdoucích duelech. „Kdokoli jde proti mně bojovat, tak se pokouší na mě najít recept, jak by mohl uspět. Nikomu se ho ale nedaří najít. A když do klece přijdu já, jsem jako lovec. Nedívám se, kdo v tu chvíli přede mnou stojí,“ zhodnotil krátce duel.

„Walker nastoupil jako rozjeté tornádo, posílal tam jednu zvláštní techniku za druhou. Snažil se soustředit na kopy, které fungovaly Blachowiczovi. Ankalajev si jeho nástup pohlídal a už v prvním kole začal přebírat aktivitu a kontrolu nad zápasem. Ve druhém kole už to byla jednoznačně jeho hra. Jen se čekalo, kdy tam něco padne. Krásný výkon. Bylo vidět, že zapracoval na spoustě věcech,“ hodnotí pro Sport.cz Martin Karaivanov, trenér českého bijce Jiřího Procházky.

Co dál? Ankalajev je připraven bojovat o titul, nyní má výhodnou vyjednávací pozici. „Mám 10 vítězství v řadě (bilance 18-1, jediná porážka 2018), což je dlouhá doba. Dejte mi teď hned možnost bojovat o titul. Jsem na to připraven!“ dožadovala se současná trojka polotěžké divize, která by si tak přála souboj se šampionem, Brazilcem Alexem Pereirou.

A jelikož posledně jmenovaný stále čeká na soupeře pro první obhajobu pásu šampiona, možná se této situace chopí právě Ankalajev, který může těžit i z nadále špatného zdravotního stavu u bývalého šampiona Jamahala Hilla, jemuž UFC po nedávném zranění Achillovy šlachy, kvůli kterému uvolnil titul, údajně při návratu přislíbila okamžitou bitvu o pás. K souboji se ale zatím stále neblíží.

„Jestli Ankalajev teď půjde o titul, či ne, nebo se počká na vítěze duelu Pereira vs. Hill, to teď záleží na UFC. Nevím v jakém zdravotním stavu je Hill nebo zda se Pereira nepohne do těžké váhy a nebude chtít získat třetí opasek. Těžko říct. Na druhou stranu ta divize nemůže také dlouho stát. Teď je to na dojednání mezi UFC Pereirou Hillem a Ankalajevem. My si musíme počkat a titulovou šanci si vybojovat,“ přibližuje brněnský kouč Karaivanov.

Po drtivém ruském triumfu v Las Vegas se navíc ozval i Pereirův trenér Glover Teixeira. „Výborné KO. Brzo se uvidíme,“ naznačil tajemně možný budoucí střet někdejší šampion divize do 93 kg, který byl v roli kouče i u skalpu svého svěřence na UFC 295 v New Yorku, kde si poradil s českým vyzyvatelem Procházkou.

UFC má tak v tuto chvíli několik variant pro složení nadcházejícího titulového duelu v polotěžké váze. 13. dubna se navíc schyluje k další bitvě, která by mohla zamíchat kartami. O slovo se totiž hlásí již zmíněný Procházka, jenž na jubilejní akci UFC 300 vyzve Rakušana Aleksandara Rakiče. Vítěz duelu by mohl získat další možnost boje o pás.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.