Hlavní obsah

Extrém! V ringu na sebe narazí monstra. Dohromady váží více jak 300 kilo

Londýn

Tohle za život mockrát neuvidíte. V příštím kalendářním roce se totiž uskuteční souboj atypických zápasníků. Na jedné straně se představí Martyn Ford, který je považován za nejděsivějšího muže na světe. Tváří v tvář se mu naopak postaví Sajad Gharibi, přezdívaný Íránský Hulk. Boxerský duel je v plánu 2. dubna a uskuteční se v O2 Areně v Londýně.

Foto: Instagram: martynfordofficial, sajadgharibiofficial

Martyn Ford (vlevo) se utkání v boxerském souboji se Sajdem Gharibim.

Článek

Devětatřicetiletý Ford je kulturista, fitness model a také herec. Diváci ho mohou například znát z filmu Rychle a zběsile 9. Dříve se sice věnoval smíšeným bojovým uměním, avšak k zápasové praxi to zatím nevedlo. Jeho muskulatura však budí pořádný respekt. Více než dvoumetrový Brit je schopen dostat se až na váhu 140 kilo. To je ale nic oproti tomu, jak je na tom jeho budoucí soupeř.

Gharibi má rovněž nepřehlédnutelnou postavu, která se podobá Hulkovi. I proto bývalý kulturista vyfasoval přezdívku Íránský Hulk. V kariéře však vsází na všestrannost. Věnuje se také vzpírání, kulturistice a bojování v kleci. I pro něj se bude jednat o zápasovou premiéru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený iranian hulk (@sajadgharibiofficial)

A důvod zápasu? Prý v tom jsou osobní důvody. Ford na svém Instagramu totiž uvedl, že ho k zápasu ženou osobní důvody, jejichž podrobnosti sdělí na tiskové konferenci.

„Londýnská O2 je zarezervovaná. Rád bych oznámil novinku, na kterou nikdy nezapomenete. A proč chci zápasit? Jsou v tom osobní důvody...hodně lidí v jeho okruhu řeklo věci, které nelze vzít zpět. Konkrétnější budu na tiskové konfereci, kde se vše dozvíte," nechal se slyšet Ford.

„Nemohu vám slíbit nejtechničtější zápas na světě. Ale naopak vám mohu slíbit, že v ringu nechám absolutně všechno a udělám z toho zápas, na který nezapomenete. Chci, aby tenhle zápas pohltil celou arénu," dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martyn Ford (@martynfordofficial)

V jednom ringu tak představí více než 300 kilogramů živé váhy. Duel se přitom měl uskutečnit již v roce 2018, tehdy však k souboji nedošlo. Nyní je vše oficiální a na souboj monster se tak diváci mohou těšit.

Nadmíru pohybu ale nečekejte, jisté je jedno, pokud jeden trefí, druhý zažije stavy, které se mu nebudou líbit. Srážka s vagónem zkrátka bolí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.