Hlavní obsah

Král je jen jeden! A ani po letech nemá dost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Čtvrtá úspěšná obhajoba v řadě. Česká veltrová jednička David Kozma si na turnaji OKTAGON 29 znovu potvrdil pozici jediného krále své divize. V ostře sledovaném duelu se mu povedlo ve čtvrtém kole zdolat zkušeného Bojana Veličkoviće. Růžového pantera tak ani tentokráte nečekalo nic jednoduchého, přesto se mu povedlo ustrážit brněnskou pevnost. Více už v našem rozhovoru.

Nejšťastnější člověk na světě! Šampion welterové váhy David KozmaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

 
Článek

Veličković od úvodu vsázel na agresivní kopy, které předpovídal již před zápasem. Kozma si naopak hledal místečka k takedownům, která se postupem času otevřela. Růžový panter neustálým nátlakem vysílil soupeře, což mu dodalo na psychice. Kozmovi totiž už před zápasem hrál do karet fakt, že má bohaté zkušenosti s pětikolovými duely.

„Přišlo mi, že nebyl připravenej, odešel fyzicky. To mi hrálo do karet," nastínil český obhájce.

Nevěděl o sobě a musel na šití. Smutný poslední zápas Pavla SalčákaVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Jeden kritický moment pro českého bijce přesto přišel. Bylo tomu tak ve třetím kole, kdy se Veličkovićovi povedlo trefit nekompromisní kop na hlavu, kterým doslova roztancoval soupeře. Růžový panter se dostal do velkých problémů, i v těžké situaci se mu povedlo ubránit škrcení.

„Schytal jsem ho čistě. V těchto situacích umím zachovat chladnou hlavu. Rozdýchal jsem to a jel jsem dál. Momentálně jsem nejšťastnější člověk na světě," neskrýval nadšení Kozma.

Růžový panter tak zaznamenal své devětadvacáté vítězství a příští rok bude usilovat o zaokrouhlení na jubilejní třicítkou. Kozma je navíc i nadále v OKTAGONu neporažen a pás veltrové váhy drží tři roky.

Neskutečná smršť. Losene Keita se s Karolem Ryšavým nepáral a vystřihl vítězný tanecVideo: Oktagon TV

„Dál bude Ostrava, která bude někdy v dubnu. Na řadě bude Petr „Monster" Kníže, pokud se ale zraní, tak bude na řadě Ivan Buchinger," přiblížil Kozma své budoucí cíle. Souboj s prvně jmenovaným se měl odehrát právě nyní, avšak zranění z posledního zápasu vyřadily veterána ze souboje. Do akce se tak měl dostat Buchinger, slovenský šampion se ale jedenáct dní před zápasem zranil a musel na operaci.

Reklama

Související témata: