Hlavní obsah

Krutý debut. Talentovaný bojovník si hrozivě zlomil nohu, mluví se o jednom z nejhorších zranění v historii sportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesionální debut, který skončil hodně nešťastně. Americký bojovník MMA Dylan Reischmann na svou premiéru v kleci jen tak nezapomene. Jednadvacetiletý talent si v souboji proti Jaimemu Munozovi pod zámořskou organizací Combat Global děsivě zlomil nohu a krátce po duelu musel podstoupit operaci, která si vyžádá dlouhou pauzu. Zámořská média v této souvislosti dokonce píší o jednom z nejhorších zranění ve světě MMA.

Foto: Profimedia.cz

MMA. Ilustrační foto.

Článek

K zmíněnému nešťastnému momentu došlo v úvodu druhého kola, kdy se krajan Munoz pokoušel soupeře mrštit ze vzduchu na zem. 21letý Reischmann ovšem nechal nohu za sebou tak nešťastně, že na ni plnou silou dopadl a následně na ní ještě několik vteřin ležel. Rozhodčímu okamžitě gestem ruky signalizoval, že je zraněn a duel tak byl zcela ukončen.

Následné záběry (není vhodné pro slabší povahy) ukazují, jak se levá dolní končetina hrozivě zlomila do strany a kost dokonce vyčnívá ven. Do akce pochopitelně museli lékaři, hlavu v dlaních měl také nešťastný vítěz Munoz. „Hrozivé zranění, opravdu. Je to jedno z nejhorších zranění, jaké jsem kdy viděl,“ říkal směrem do mikrofonu komentátor, k jehož názoru se přiklání i uživatelé sociálních sítích.

Mladík se proto urychleně podrobil operaci, o jejímž výsledku informoval na sociálních platformách. „Moje operace dopadla výborně. Musím teď být o berlích, ale údajně bych mohl znovu začít trénovat za 4 měsíce, což je mnohem dřív, než se očekávalo,“ informoval. „Tohle je ale teprve začátek a nijak mě to neodradí od mých snů. V tomto sportu se stávají šílené nehody, tak to prostě je,“ zoufal si na Instagramu, kam přiložil snímek z nemocničního lůžka.

A zatímco debut jednadvacetiletého zápasníka skončil nešťastnou porážkou, naopak Munoz si připsal již druhý úspěšný zářez. Takový konec si ale určitě ani on sám nepředstavoval.

Reklama

Související témata: